Tejc udeřil na Dienstbiera kvůli schůzkám s Kalouskem

31.10.2013 8:13

O schůzce u prezidenta Miloše Zemana sociální demokraté nemluvili proto, že se tak dohodli. Ten, který dohodu navrhl, ji však poté porušil, takže nebyl důvod, aby ji tajili i nadále. V politice jsou podle Jeronýma Tejce schůzky běžné. Třeba Jiří Dienstbier, který kritizuje nejvíce, by prý mohl prozradit, jak často se schází s Miroslavem Kalouskem.

Tejc udeřil na Dienstbiera kvůli schůzkám s Kalouskem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc

Anketa

Má Bohuslav Sobotka odejít z čela ČSSD? (anketa vypsána 29. října)

38%
62%
hlasovalo: 10436 lidí

Podle Tejce se všichni účastníci schůzky dohodli, že o ní nebudou mluvit, protože byla neveřejná. Iniciátorem této dohody měl být právě hejtman Chovanec, který o ní nakonec jako první promluvil. On sám prý na základě této dohody schůzku nepotvrzoval, ale ani nevyvracel. „Já jsem rozhodně nikde nelhal. Na otázku, zda se schůzka uskutečnila, jsem řekl, že to nebudu komentovat,“ upozornil Tejc.

Tejc podle svého vyjádření v deníku Právo nevnímá jako problém, když se lidé s ČSSD sejdou s prezidentem. Zato je podle něj velmi problematické, když politici ČSSD do prezidenta kopou a tím maří šance na sestavení vlády.

Kompletně a ze všech stran k válce v ČSSD ZDE

„Skutečně nemohu za to, že vztah mezi Bohuslavem Sobotkou a Milošem Zemanem je takový, že nebyl pozván,“ dodává k tomu, proč nebyl pozván předseda strany. Podle Tejce v politice dochází ke schůzkám zcela běžně a není důvod se nad tím pozastavovat. „Bylo by dobré, aby nám třeba Jiří Dienstbier řekl, kolikrát se za poslední dobu sešel s Miroslavem Kalouskem a až pak moralizoval ostatní,“ myslí si znovuzvolený šéf poslanců ČSSD.

Podle něj se poté, co jej poslanci zvolili svým předsedou, situace ve straně zklidňuje a Haškovo křídlo činí vstřícné kroky.

reklama

autor: jav

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…