Televize patří těm, co tam pracují, vykládal prý redaktorům ČT Schwarzenberg. A oni tomu dodnes věří, žasne senátor

25.01.2017 15:41

Na otázky čtenáře, který se podepsal jako Valentin Dobrotivý, odpovídal na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz senátor Jan Veleba.

Televize patří těm, co tam pracují, vykládal prý redaktorům ČT Schwarzenberg. A oni tomu dodnes věří, žasne senátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Veleba

Čtenáře zaujal včerejší rozhovor ParlamentníchListů.cz s členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Danielem Novákem. „Zaráží mě, že vedení ČT má takovou drzost, že po upozornění na porušení zákonných povinností nejenom že nesjedná nápravu, ale otevřeným dopisem žádá RRTV o vysvětlení jejího rozhodnutí!!! Toto už je do nebe volající!!! Žijeme ještě v právním státě, nebo o tom, co je správné, budou v tomto státě rozhodovat (ne)státní (ne)ziskovky a ČT?“ ptá se čtenář.

„Z rozhovoru, na který se odvoláváte je dobře patrné, že docent Novák, předseda RRTV, je schopný, všestranně vzdělaný člověk. Hlavně je naprosto nezávislý a nemá potřebu spoléhat na stranické trafiky. Na rozdíl od mnoha jiných členů RRTV, často sem odložených neúspěšných kandidátů z voleb, kteří musí prokazovat servilnost svým stranickým šéfům, kteří se na nás usmívají denně z obrazovky. Kritické vyjádření RRTV, které docent Novák v Radě prosadil považuji za průlom a naději ve snaze mít ČT a ČRo pracující podle zákona,“ uvedl Veleba.

Reakci zaměstnanců ČT Kubala a Lutonského označil Veleba za „zcela neadekvátní a arogantní“, která navíc odhaluje skutečný stav vědomí, myšlení a chování instituce, která si říká veřejnoprávní ČT. „Totiž jim televize patří, nikdo je nebude poučovat nebo dokonce kritizovat, oni stojí nad zákonem. Ostatně mají oporu už z dob televizní krize z let 2000-01, kdy je podržel na Kavčích Horách ve spacáku demonstrující Ruml a Schwarzenberg už tenkrát pronesl památnou větu: Televize patří těm, co tam pracují... rozuměj vy ostatní co jí platíte držte laskavě ústa! Takže takto se to jeví lidem, kteří si ČT kdysi "zprivatizovali", využívají jí ke svojí sebeprezentaci a učí nás, která pravda je ta správná,“ uvedl Veleba a dodal: „Pánové Kubal + Lutonský neznají zákon a nesmyslně atakují Radu o vysvětlení a zcela opomenuli i svého generálního ředitele, kterýžto by měl být partnerem pro diskusi s RRTV. Svědčí to o autoritě GŘ Dvořáka, či o jeho zbabělosti,“ uzavřel Veleba.

Celé znění otázky a odpovědi je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…