Televizní reklamy už nebudou hlasité. Klaus to stvrdil podpisem

12.11.2012 15:24

Televize nebudou moci vysílat reklamu hlasitěji než jiné pořady. V případě porušení zákazu jim bude hrozit pokuta až pět milionů korun. Zavádí to novela zákona o provozování televizního vysílání, kterou v pondělí podepsal prezident Václav Klaus. ČTK o tom informoval mluvčí Hradu Radim Ochvat.

Televizní reklamy už nebudou hlasité. Klaus to stvrdil podpisem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Detaily k zákazu stanoví vyhláškou Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Zákaz se má vztahovat i na znělky, které oddělují reklamu, teleshopping nebo označení sponzora od ostatních vysílaných pořadů.

Soukromé televize a výrobci reklam se musejí přizpůsobit do sedmi měsíců

Předloha se dotkne komerčních televizí, neboť veřejnoprávní Česká televize hlasitější reklamu už ze svého vysílání odstranila a hlasitost vysílání sjednotila. Komerční televize i výrobci reklamy mají nyní po přijetí novely sedm měsíců na to, aby se novým pravidlům přizpůsobili.

Rada pro vysílání má vyhláškou stanovit například podrobnosti k regulaci hlasitosti vysílané reklamy. Rada pro vysílání má také ukládat případné pokuty a dohlížet na dodržování zákazu. Autoři předlohy odhadují, že by se kvůli tomu výdaje rady zvýšily o asi 200.000 korun na novou techniku.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…