Telička možná bude zase eurokomisařem. Když ANO uspěje ve volbách do EP

12.05.2014 12:48

Pokud hnutí ANO uspěje v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu, nominuje lídra své eurokandidátky Pavla Teličku na post českého eurokomisaře. S tím ale nesouhlasí sociální demokracie, která na tento post chce dosadit exministra financí Pavla Mertlíka. Informuje o tom server iDnes.cz.

Telička možná bude zase eurokomisařem. Když ANO uspěje ve volbách do EP
Foto: Daniela Černá
Popisek: Pavel Telička

Podle něj Telička už se šéfem hnuti ANO Andrejem Babišem o možnosti, že by byl kandidátem do Evropské komise, mluvil. „Předseda hnutí vyjádřil názor, o němž asi vedení hnutí bude jednat," cituje server Teličku, který k tomu dodal: „Vedení hnutí může dospět k nějakému závěru a ten závěr se může týkat mojí osoby."

Server ale připomíná, že ČSSD se minulý týden shodla, že jejím kandidátem na nového eurokomisaře je exministr financí Pavel Mertlík. Kandidáta ANO na eurokomisaře Teličku hodnotí šéf sociální demokracie Sobotka kriticky: „Jestliže jednou fungoval jako lobbista, je obtížné stát se z evropského lobbisty eurokomisařem. To by mohlo být vnímáno jako silný konflikt zájmů," citoval server českého předsedu vlády a ČSSD Sobotku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…