Telička po rozchodu s Babišem řekl do rádia, co si o vítězi českých voleb myslejí v Bruselu. Hezké to prý není

11.11.2017 17:45

Dnes mohl mít díky volebnímu úspěchu hnutí ANO na dosah třeba ministerské křeslo, přesto Telička ale nelituje. „Takhle jsem nikdy nekalkuloval. Šel jsem do politiky, abych přispěl k určitým změnám ať už zde v Česku, nebo především z hlediska postavení České republiky v Evropské unii. Bylo evidentní, že ta spolupráce se ubírá různými směry, že se začínáme rozcházet,“ řekl Telička v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu.

Telička po rozchodu s Babišem řekl do rádia, co si o vítězi českých voleb myslejí v Bruselu. Hezké to prý není
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Pavel Telička

Co Teličkovi vadilo ze všeho nejvíc, byla kauza kolem nahrávek s rozhovorem Andreje Babiše s novinářem Markem Přibilem z Mladé fronty Dnes, nebo potenciální účast členů hnutí Úsvit na kandidátkách ANO do parlamentních voleb.

V Evropské unii Babiš, podle Teličky, není negativně vnímán. „Andrej Babiš je vnímán jako velmi pracovitý a schopný člověk. Byl vnímán jako jeden z nejschopnějších ministrů,“ přiznal Telička a dodal, že v Bruselu ho ale mnozí politici považují za euroskeptika, který nemá propracovanou evropskou politiku.

V rozhovoru pro televizi CNN se Andrej Babiš vyjádřil, že Evropa se musí vypořádat především s nelegální migrací a s terorismem. Podle Teličky by se ale neměl soustředit pouze na tohle téma, ale na celou řadu dalších otázek. „Prostor pro některé extrémní síly by byl v České republice menší,“ upřesnil Telička a dodal, že nestačí, podle něj, jen říkat, že je proevropský, ale také to dělat a přicházet s konkrétní vizí a strategií.

Pavel Telička neskrýval ani obavy z toho, že by se vláda opírala o podporu nebo toleranci SPD a KSČM. „Tak je to ten nejhorší možný signál nejenom pro Brusel a do zahraničí, ale i pro nás samotné,“ varuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…