Telička utřel občana: Platím takové daně, že z nich dlouhodobě žijete i vy

14.07.2016 22:38

Nejen na to, zda se dá EU reformovat nebo co dělá proti migraci, se ptali v posledních dnech čtenáři europoslance Pavla Teličky na jeho profilu na serveru ParlamentníListy.cz. Jeden čtenář si také do politika rýpl kvůli jeho platu.

Telička utřel občana: Platím takové daně, že z nich dlouhodobě žijete i vy
Foto: Petr Kupka
Popisek: Europoslanec Pavel Telička na přednášce pro studenty Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava

„Co udělala EU za posledních 18 měsíců proti migraci?“ zajímalo jednoho ze čtenářů. Telička přiznal, že EU dělá méně, než by měla, ale více, než čeští politici říkají nebo se píše. „Je to celá řada kroků: dohoda s Tureckem, tzv. hotspoty, balík opatření vedoucích k prevenci, a tedy spolupráci se třetími zeměmi, posílení Frontexu, evropská pohraniční a pobřežní stráž,“ vypočítal europoslanec s tím, že až bude mít v létě více času, napíše k tomuto tématu článek.

Celé znění otázek a odpovědí je ZDE.

Jiný čtenář se ptal, proč si někdo myslí, že se dá EU reformovat. „Znáte nějaký nefungující režim, který by se dal se stejnými lidmi reformovat?“ ptal se. Telička poukázal na to, že EU funguje v řadě oblastí velmi dobře, v jiných potřebuje změny, modernizaci a vyladění. „My jsme součástí EU, a tak je to také hodně na nás,“ podotkl.

Ladislav Lipš mimo jiné napsal, že Telička by si měl uvědomit, že občané jsou něco jako jeho zaměstnavatelé: „Žijete si s dobrým platem i díky nám, měl byste tedy občas skládat účty!“ vyzval Teličku čtenář. Politik mimo jiné podotkl, že poznámky o platu už jsou dost otřepané a hlavně mimo. „Já zaplatil na daních tolik, že z nich žije spousta lidi dost dlouhodobě. Možná i Vy,“ reagoval europoslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …