Telička z ANO prozradil, s kým chce v Evropském parlamentu spolupracovat

17.11.2013 20:19

Pavel Telička zřejmě povede kandidátku hnutí ANO do Evropského parlamentu, už nyní ale prozradil, s kým by zde spolupracoval. Prosazuje belgického expremiéra Guye Verhofstadta, což ale kritizuje nynější europoslanec za ODS Jan Zahradil.

Telička z ANO prozradil, s kým chce v Evropském parlamentu spolupracovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Telička

"V neděli mám schůzku s Andrejem Babišem, obrátil se na mě bývalý belgický premiér Guy Verhofstadt se zájmem diskutovat o spolupráci mezi ALDE a ANO, obrátil se na mě také prezident ALDE. Chci to zkonzultovat s Andrejem Babišem, ale vidíte, že ty nitky jdou ke mně, protože se s nimi dobře znám, což je přidaná hodnota," uvedl v rozhovoru pro Hospodářské noviny Pavel Telička.

S ALDE o spolupráci dříve vyjednávala i strana LIDEM, dohoda však byla bez výsledku. Nyní to tedy zřejmě zkusí hnutí ANO, které v parlamentních volbách například odmítalo zvyšování daní. Nejen proto se europoslanec Jan Zahradil podivuje nad Teličkovým prohlášením.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

"Předsedou ALDE je Guy Verhofstadt, belgický expremiér a fanatický eurofederalista. Ve svých knihách prosazuje Spojené státy evropské, je zastáncem zavedení daně z finančních transakcí, vzniku vlastních rozpočtových zdrojů EU, přetvoření komise na eurovládu, vydávání evropských dluhopisů... A tak bych mohl pokračovat dále. I Angela Merkelová je ve srovnání s ním euroskeptik," napsal na svůj Facebook Zahradil.

Nyní je prý zvědavý, jak z toho bude „nadšený“ předseda ANO Andrej Babiš. "Ale asi je mu to jedno. Stejně jako českým voličům," dodal Zahradil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…