Téma Ukrajina: Prodejný bordel, napsal americký pravičák o západních novinářích. Čeká světovou válku

18.08.2014 14:34

Americký konzervativec a bývalý spolupracovník Ronalda Reagana Paul Craig Roberts se ostře pustil do západních médií, která podle něho jen hloupě papuškují názory západních politiků. Nepotřebují prý důkazy a skrze smyšlená obvinění Ruska se snaží uvrhnout svět do války.

Téma Ukrajina: Prodejný bordel, napsal americký pravičák o západních novinářích. Čeká světovou válku
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Demonstrující dávají svou nenávist k USA jasně najevo

Anketa

Bude koncem roku 2017 Andrej Babiš ještě v politice?

hlasovalo: 6417 lidí

„Západní média opět ukázala, že jsou buď spolkem neschopných hlupáků, či bordelem, který prodává válku za peníze. Nejdříve se to projevilo v souvislosti s pádem malajsijského letadla. Média neustále opakovala, že za vše může Putin. Dokonale tak papouškovala výroky americké administrativy, která přitom svá obvinění nepodložila jediným důkazem. Účelem mediální propagandy nebylo říkat pravdu, ale za každu cenu démonizovat Rusko," je přesvědčen Roberts. 

„Nyní se západní média opět vyznamenala, když informovala o ruském vojenském konvoji, který údajně tajně přešel na ukrajinské území, kde byl zničen ukrajinskou armádou. S touto informací přišli jako první britští novináři. Buď si jej vymysleli, či jim tuto vymyšlenou informaci předala CIA. Celý příběh poté převzala i německá média a fikce se tak stala realitou. Tento neuvěřitelný mediální lapsus je nesmyslný hned ze tří důvodů," konstatuje Roberts. 

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE.

„Ruská vláda dala předně najevo, že nehodlá napětí dále eskalovat. Putin např. odmítl uznat referenda, která se uskutečnila v některých oblastech jihovýchodní Ukrajiny, a na základě nichž požadovali obyvatelé připojení k Rusku. Dále požádal dumu, aby zrušila jeho právo vojensky zasáhnout ve prospěch etnických Rusů na Ukrajině. Druhým nesmyslem je skutečnost, že by Rusko v případě invaze poslalo na Ukrajinu letecky nechráněný vojenský konvoj. Kdyby Rusko skutečně chtělo, padla by většina Ukrajiny do jeho rukou do několika málo hodin," má jasno Roberts. 

„A konečně za třetí, celý příběh je vymyšlený už jenom proto, že nikdo tato smělá tvrzení nepodložil jediným hmatatelným důkazem. Jsme svědky naprosté ztráty soudnosti západních médií. I přesto, že nejsou k dispozici žádné důkazy potvrzující zničení ruského vojenského konvoje na Ukrajině, obletěl tento příběh bez problémů celý svět. Tyto lži jsou však nejenom hloupé, ale zároveň velmi nebezpečné. Jejich cílem je totiž vyprovokovat válku," obává se Roberts. 

„Lidé z Washingtonu používají k dosažení svých cílů stále stejné nástroje. Podobné lži stály na začátku války v Iráku, Afghánistánu, Sýrii i poloutajených vojenských operací v Pákistánu, Jemenu a Somálsku. Washington se stal doupětem satanových lží. Místem, kde je pravda zakázána a válka je jediným cílem. Tato poslední lež však nakonec vyšla brzy najevo. I loutková kyjevská vláda byla nakonec nucena oficiálně uznat, že ruský konvoj vezl skutečně jen humanitární pomoc," uzavírá Roberts svůj komentář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…