Temný důvod, proč chce ,,Topol" na Hrad. Muž, kterého nesnáší Kalousek, sepsal: Zemana musí volit každý slušný člověk

09.11.2017 10:30

Lobbista Andrej Surňak míval blízko k Stanislavu Grossovi. Po smrti expremiéra se však odmítal k politice vyjadřovat. Nemluvil ani o Grossovi samotném. Před časem se to však změnilo. Surňak před volbami konstatoval, že se v Česku překresluje politická mapa. Do křížku se pustil i s Miroslavem Kalouskem (TOP 09). Teď přichází s další ranou. Zasadil ji soupeřům Miloše Zemana. Zvláště do Mirka Topolánka.

Temný důvod, proč chce ,,Topol" na Hrad. Muž, kterého nesnáší Kalousek, sepsal: Zemana musí volit každý slušný člověk
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman a šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Andrej Surňak býval blízkým spojencem Stanislava Grosse. Před podzimními volbami napsal, že se u volebních bude hrát především o vliv nad společností ČEZ. Kalousek o tomto muži napsal, že jde o „politruka“, kterého si kdysi u Grosse vydržoval vítěz posledních voleb Andrej Babiš. „Toto individuum (původně politruka) platil Andrej Babiš Grossovi. Mně ho kdysi ‚nabízel‘ taky. Poslal jsem je oba někam,“ napsal předseda TOPky

Surňak však Kalouskovi nezůstal nic dlužen a rýpl si do předsedy TOP 09, že se projevuje jako „pravý demokrat“, který především hájí „starou partu z Toskánska kolem ČEZu“. Do křížku se Surňak pustil i s Mirkem Topolánkem. Ten krátce po volbách na sociální síti Twitter v nadsázce napsal, že sestaví exilovou vládu. A chtěl vědět, kdo se k němu přidá. Surňak mu tehdy odepsal „Už abyste všichni vypadli.“ 

Teď se na webu ceskarepublika.cz rozhodl Surňak hájit prezidenta. Bez okolků lidem sdělil, že hodlá stávajícího prezidenta volit i v roce 2018.  Prý by se jistě našly důvody pro to, aby Zeman Hrad opustil. Ale existuje údajně mnohem víc důvodů, aby Zeman na Hradě zůstal.

„Snadno bych se mohl přidat k těm, kdo prezidenta veřejně tepou a urážejí. Pražská kavárna by mi nejspíš tleskala. A měl bych i osobní důvod – Šlouf, a později Nejedlý, se mi léta snažili házet klacky pod nohy. Nic takového ale neudělám. Naopak, říkám to jasně: volím a budu volit Zemana. A chci, aby ve volbách přesvědčivě, s velkým náskokem a jasným mandátem vyhrál,“ napsal jasně lobbista.

Bude ho prý volit o to spíš, že by se do druhého kola prezidentské volby mohl dostat expremiér za ODS Mirek Topolánek. S Topolánkem by se však podle Surňaka nepodařilo porazit starý klientelistický systém, o což by lobbista hodně stál.

„Před říjnovými parlamentními volbami jsem veřejně podpořil Andreje Babiše. Slíbil totiž, že zatočí se systémovým klientelismem a tunely v hodnotě stovek miliard korun. Pokud Babiš opravdu chce vymést Augiášův chlév, má teď prostor. Ovšem se Zemanem na Hradě jako nutnou oporou. To je také ten stoprvní a nejpodstatnější důvod, proč by měl Miloš Zeman být zvolen znovu. Kdo nevolil tradiční strany se všemi jejich kalousky a sobotky, nemá jinou volbu,“ je přesvědčen lobbista.

Posledním, neméně důležitým důvodem pro volbu Zemana je prý i to, jak je očerňován, jak se lže o jeho zdraví. Nedávno internetem proletěla zpráva, že má Zeman rakovinu. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček tuto informaci sice vyvrátil, jenže zpráva stejně zakořenila v myslích lidí.

„Pokud se boj proti Zemanovi má vést takto špinavými a hnusnými prostředky, měl by Zemana volit každý slušný člověk. I ten, který by ho jinak nevolil,“ uzavřel Surňak.

Andrej Surňak doslova napsal: 

Volím Zemana

Existuje sto důvodů, proč by se Miloš Zeman měl vrátit na Vysočinu. Existuje ale i sto a jeden důvod, proč by měl být v lednu 2018 znovu zvolen.

Mohl bych tu dnes provést politologický rozbor oněch proti a pro. Snadno bych se mohl přidat k těm, kdo prezidenta veřejně tepou a urážejí. Pražská kavárna by mi nejspíš tleskala. A měl bych i osobní důvod – Šlouf, a později Nejedlý, se mi léta snažili házet klacky pod nohy. Nic takového ale neudělám. Naopak, říkám to jasně: volím a budu volit Zemana. A chci, aby ve volbách přesvědčivě, s velkým náskokem a jasným mandátem vyhrál.

Nejsem proti vědcům ani písničkářům, co mají rádi risk. Lidsky mi mohou být blízcí. Nebudu ale volit někoho, jehož politické názory nejsou známé. Jistě, znám jejich hesla, veřejné sliby i proklamace. Stejně tak ale znám motivace jejich poradců, marketérů, lobbistů a hlavně mecenášů.

Pokud si snad někdo myslí, že naše země ze všeho nejvíc potřebuje na Hradě milého a slušně se vyjadřujícího kladeče věnců, ať Zemana nevolí. Ve světě se ale řinčí zbraněmi, ekonomická konjunktura v Evropě rozhodně věčně nepotrvá, a migranti ruku v ruce s teroristy si také neřeknou, že všude dobře, doma nejlíp.

Topolánkova kandidatura na poslední chvíli je snahou zabránit zvolení Zemana a udržet klientelistický systém moci za každou cenu. Právo milosti a další prezidentské pravomoci také nejsou k zahození. Jak jsem napsal na Twitteru, už aby ti hoši táhli. Třeba i zpátky do Toskánska.

Miloš Zeman byl kritizován, že se zhlédnul v Rusku a Číně. Pak najednou byl zase moc trumpovský. Účelovost těchto ataků na Zemana je očividná. Česká republika si nemůže ve světě jednostranně diktovat podmínky. Může ale vést i s těmi největšími mocnostmi jednání, jež jsou v našem národním zájmu. A právě taková jednání – bonmoty vyjímám – Zeman vedl a vede.

V čele České republiky musí stát zkušený politik a nezkorumpovaný státník. Jeho názory a postoje musí být známé, srozumitelné, a hlavně konzistentní. To ze všech kandidátů splňuje pouze Zeman.

Před říjnovými parlamentními volbami jsem veřejně podpořil Andreje Babiše. Slíbil totiž, že zatočí se systémovým klientelismem a tunely v hodnotě stovek miliard korun. Pokud Babiš opravdu chce vymést Augiášův chlév, má teď prostor. Ovšem se Zemanem na Hradě jako nutnou oporou. To je také ten stoprvní a nejpodstatnější důvod, proč by měl Miloš Zeman být zvolen znovu. Kdo nevolil tradiční strany se všemi jejich kalousky a sobotky, nemá jinou volbu.

A vlastně existuje ještě jeden, neméně pádný důvod. Na Twitteru se krátce před uzavřením registrací prezidentských kandidátů objevila informace, že Zemanovi zbývá jen pár měsíců života. Třebaže ji hradní mluvčí Ovčáček dementoval jako lživou, zpráva se rychle rozšířila a zlo bylo napácháno. K tomu je zapotřebí říci jediné: Pokud se boj proti Zemanovi má vést takto špinavými a hnusnými prostředky, měl by Zemana volit každý slušný člověk. I ten, který by ho jinak nevolil.

Pokud souhlasíte, přidejte se na mém Twitteru a podpořte prezidenta Zemana nebo přímo #volmeZemana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…