Ten má břicho, ten má ruskou ženu, ta je tady pořád. Fotografové číhali před ambasádou Ruska, kdo přijde na párty

12.05.2015 8:01

Na ruské ambasádě v pražské Bubenči se konala recepce k oslavě „Dne vítězství“ v druhé světové válce a fotograf deníku Blesk na místě se zájmem dokumentoval příchozí. Zatímco před dvěma lety si zde podle deníku uhnala „virózu“ samotná hlava státu, nyní prý dorazili „jen ti, kteří to myslí upřímně, a ti, kdo už nemají co ztratit“.

Ten má břicho, ten má ruskou ženu, ta je tady pořád. Fotografové číhali před ambasádou Ruska, kdo přijde na párty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Velvyslanec Ruské federace Sergey Borisovič Kiselev

Deník píše, že větší část návštěvnictva ruské ambasády představovali ometálovaní veteráni, kteří dorazili již dvě hodiny předem. V čase ohlášeného začátku se pak začala objevovat druhá kategorie hostů. VIP hosté přijíždějící limuzínami údajně byli ve skutečnosti politici, kteří mají to nejlepší za sebou. Když se Blesk některých ptal na Rusko a Ukrajinu, snažili se rychle uniknout. Jedinou výjimkou byl prý exprezident Václav Klaus, který hlídkujícím novinářům dokonce s úsměvem mával.

Jinak fotograf zachytil velmi pestrou politickou sešlost. U ministra průmyslu Jana Mládka bylo připsáno, že dorazil „i se svou ruskou manželkou“. U senátora Zdeňka Škromacha zase stála poznámka, že „chybí málokde“. Zachycen byl i hudebník Felix Slováček s rudou kravatou, kterou v Blesku označili za „stylovou“.

Spokojeně se usmíval i exministr Martin Pecina, kterému se podle Blesku (nejspíš v reakci na jeho korpulentní postavu) „zřejmě daří i bez funkce“. Mezi štamgasty velvyslanectví údajně patří i Jana Bobošíková, která rovněž dorazila. Korunu fotoreportáži ale nasadil snímek známé politické tváře a muže v charakteristickém klobouku doplněný popiskem „Tomio Okamura a jeho oblíbený Večerníček“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…