Ten magor a alkoholik má úplně vypitej mozek, útočí Andrej Babiš na TOP 09

12.09.2016 7:30

Ministr financí a vicepremiér Andrej Babiš (ANO) nevyloučil vládu s komunisty. „Proč je ignorovat?“ ptá se ve velkém rozhovoru, který poskytl časopisu Týden. Mimo jiné se také vyjádřil k Romům a prasečáku v Letech či k hádkám ve vládě.

Ten magor a alkoholik má úplně vypitej mozek, útočí Andrej Babiš na TOP 09
Foto: Daniela Černá
Popisek: Vicepremiér, ministr financí Andrej Babiš

Co vysvětlovat měl Andrej Babiš v posledních dnech. Při návštěvě Varnsdorfu měl totiž uvést, že koncentrační romský tábor v Letech byl táborem pracovním. Babiš se posléze bránil, že jeho slova byla vytržena z kontextu a bylo s nimi manipulováno. Zároveň se však i omluvil, jen podotkl, že za věc, kterou nikdy neřekl.

„Když jsem tam přijel, vítali mě starousedlíci a říkali, jak se bojí o život, že se ničí majetek, že nemohou spát, že v den dávek je to horor, že se jim znehodnotil majetek a tak dále. Byl jsem i uvnitř, tam je to úplná katastrofa. Sto štěnic rozmačkaných po zdi. Zedníci, co to opravovali, byli poštípaní na nohách až po kolena. Horor. Když tam prý byli ministři Dienstbier s Marksovou, tak podle pana starosty ani nevylezli z auta, protože se štítili. Dělali tam ostudu,“ zmínil svou návštěvu ve varnsdorfské vyloučené lokalitě Babiš. Řešením integrace Romů podle něj je to, aby chodili do práce a jejich děti do školy. „Jenže tady vznikla ghetta, v nichž je třeba sto lidí a nikdo z nich do práce a do školy nechodí. A to stát nikdy neměl dopustit,“ myslí si. Návrh sociálních bytů dle představy ministryně Marksové je podle něj nesmysl. Kriticky se pustil i do Jiřího Dienstbiera, jenž je podle něj celý život teoretik. „Vůbec nechápe, jak se vyjednává,“ dodal k tématu dlouho diskutovaného prasečáku v Letech.

Následně se Babiš vyjádřil k situaci ve vládě. „Ve vládě jako všude jinde jsou lidi. A ti se nějak chovají. Jsou tam normální lidi – a já mám normální vztahy s většinou ministrů, kteří komunikují, chodí na jednání o rozpočtu. No a někteří se chovají jinak. Jako pan Chovanec nebo paní Marksová, která nikdy nepřišla tento rok na jednání o rozpočtu, i když jsem jí psal esemesky. Všechno oznamuje nejdřív v televizi, já se to dozvídám až poté. Nediskutují, dělají jenom politiku. A co říká pan Chovanec, to jsou neskutečné floskule,“ pustil se do řeči Babiš. Zmínil i vlivného advokáta Radka Pokorného, jenž má dle jeho názoru zásadní vliv, či agenturu Bison & Rose, jež podle něj řídí ministerstvo vnitra. 

„A místo toho pan Chovanec neustále mluví o mých médiích. Přitom si vzpomeňte na zveřejněné e-maily pana premiéra Sobotky a na to, co se tam psalo o Deníku Referendum, kdo to sponzoruje. Přečtěte si tam, jak funguje Česká televize, koho si tam zvou. Já, když jdu k panu Moravcovi, tak mě vždycky popraví. Zjistěte si, kdo ho brífuje… A místo toho Chovanec stále mluví o mém vydavatelství. To když ale napíše, že pan Chovanec koupil byt podezřele pod cenu od dodavatele aut pro ministerstvo vnitra… Kdybych to udělal já, tak jsem mrtvej, to by mě všichni zničili. Ale jemu to prošlo,“ zmínil. Spolupráci milimetr nad propastí, jak ji nazval minulý týden ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), však nevnímá. 

„ČSSD určitě dělá podrazy. Permanentně. Ale jsou závažnější věci. My vidíme, jak a které firmy u sociální demokracie lobbují. Vezměte si třeba pseudokauzu Kapsch. Od začátku to hráli na to, aby zakázku na výběr mýta získal SkyToll. Kolik času jsme tím ztratili… Vždyť ta původní smlouva s Kapschem neměla řešení a my teď ušetřili 500 milionů korun ročně,“ dodává Babiš.

Vzpomněl také na volby v roce 2013, kdy podle svých slov měl problémy s tím, aby vůbec někoho ukecal na kandidátky. „Neměli jsme žádné zkušenosti, byli jsme naivní, špatně jsme dojednali koalici. Proti tradičním politikům jsme stále amatéři, teprve se učíme. Ale na podrazy, intriky a lži se musíte narodit, anebo žít dlouho v tom prostředí. A mně to zkrátka nejde. Ale máme další lidi, kteří přicházejí,“ dodal.

A řeč přišla i na TOP 09, kde Babiš vnímá stále těsnější spolupráci jejího předsedy Miroslava Kalouska a ČSSD. „Kalousek se spojí i s ďáblem, aby mě odstranil,“ myslí si Babiš a upozorňuje na Kalouskovy lži. Následně se však obouvá do poslance topky Daniela Korteho, jehož nazývá magorem a alkoholikem. „Ten má už úplně vypitej mozek. Co mi kladl za otázky na vyšetřovací komisi, to byla neuvěřitelná ostuda. Navíc taky lhal, když tvrdil, že jsem komisi pro kontrolu odposlechů nedodal zprávy o použití operativně pátracích prostředků Celní správou. Přitom ani nebyl schopen dohledat si ty dokumenty na sekretariátu, kde je měl. Tady jsou doručenky. To je neuvěřitelné, co v té Sněmovně sedí za psychopaty,“ nebere si servítky Babiš.

Závěrem se Babiš vyjádřil k případné vládě s komunisty. Ať již v krajích, či v Parlamentu. „Nevylučuji nic, je to o lidech. Přece pokud mají všichni problém s komunisty, tak ať je vyloučí. Ale když je lidi volí a mají podporu patnácti procent obyvatelstva této země, tak proč bychom s nimi v některých věcech nemohli spolupracovat? Nám jde o selský rozum a řešení problémů. I když programově se neshodneme, já bych určitě nechtěl, aby znárodnili Agrofert,“ uzavřel Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…