Ten palčivý pocit studu, když Zeman šaškoval v čínské televizi s Krtečkem. Pavel Kohout spustil kanonádu na prezidenta

16.04.2016 17:45

Ekonom Pavel Kohout na svém webu Pavel-Kohout.cz spekuloval nad tím, jak by bylo možné nahradit prezidenta Miloše Zemana.

Ten palčivý pocit studu, když Zeman šaškoval v čínské televizi s Krtečkem. Pavel Kohout spustil kanonádu na prezidenta
Foto: hns
Popisek: Pavel Kohout, ekonom

Úvodem se Kohout vyjádřil k tomu, proč právě Zeman dosáhl tak velké míry antipopularity. „V české politice možná existují i škodlivější osoby. Ale Zeman v jednom vyniká nad jiné: Ve vytváření trapnosti a budování buranské image Česka, ve vyprávění nevtipných vtipů vyprávěných nejhorší angličtinou, kterou Hrad kdy slyšel,“ uvedl Kohout.

Původní text ZDE.

Následně se dokonce neobával ani výrazu nemehlo, kterým prezidenta počastoval.

„Možná jste také cítili palčivý pocit studu, když Zeman šaškoval v čínské televizi s figurkou Krtečka. Možná jste cítili ještě horší pocity při řadě jiných příležitostí. Ano, pocit studu je ten hlavní důvod, proč Zeman je vnímán jako tak velký malér,“ podotkl Kohout s tím, že Zeman je dle jeho názoru ostuda.

„Ale co dělat, aby Zemana v příštím období vystřídal někdo přijatelnější? V první řadě je třeba si uvědomit, proč Zeman vyhrál v minulých volbách,“ podotýká Kohout a zmiňuje ten důvod, že Zeman byl jako jediný z kandidátů dobře připraven – finančně, organizačně i rétoricky.

„Důvodem, proč kníže prohrál s prostým sprostým Zemanem, nebyly žádné intriky nebo falešná obvinění. Karel byl jednoduše slabý kandidát, jehož veškerá přitažlivost spočívala v několika faktorech: nepopiratelná, byť již vzdálená spojitost s Václavem Havlem a protikomunistickým disentem; několik naučených proevropských sloganů, které opakoval stále dokola; atraktivita šlechtického titulu pro české snoby pocházející z plebejských poměrů,“ myslí si Kohout a následně zmínil i Schwarzenbergovy nedostatky, mezi něž patřila i spojitost s Miroslavem Kalouskem a tragicky nedostatečný mluvený projev. 

„Zkrátka a dobře, báječný Karel nebyl v očích většiny národa vůbec báječný. Lidé poznali, že prezidentský kandidát TOP 09 je jen symbol, který byl zvýrazněn dovedným marketingem. A i když symboly mají svoji důležitost, někdy je to prostě málo,“ podotkl dále. 

V příštích volbách by neměl být podle Kohouta problém porazit. Pokud se najde vhodný kandidát. Stačí prý, aby uměl diskutovat, měl příjemné a seriózní vystupování, přehled o ekonomii či odstup od korupčníků a politických mafiánů. „Kandidát by měl být mladší než Zeman a rozhodně by neměl být bývalý komunista nebo dokonce – Satane odstup! – lidovec,“ podotkl závěrem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…