Ten potápějící se hulvát Zeman jim vyhovuje, pálí komentátor do Babiše, Kalouska, Fialy i Filipa

05.11.2016 10:27

Zeman vadí více voličům než politikům, píše v dnešních Lidových novinách jejich komentátor Petr Kamberský.

Ten potápějící se hulvát Zeman jim vyhovuje, pálí komentátor do Babiše, Kalouska, Fialy i Filipa
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman na návštěvě moravskoslezský kraj

Pokládá si otázku, jak je možné, že za rok bude prezidentská kampaň takřka ve finiši, a přesto žádná relevantní partaj nepřišla se svým kandidátem.

Domnívá se, že navzdory všem nepřátelským komentářům je Miloš Zeman pro většinu politických sil takřka k nezaplacení. „V posledku vyhovuje Babišovi i Kalouskovi, Fialovi i Filipovi. Jen ten Bohuslav Sobotka z něj má nefalšovaný bolehlav,“ píše Kamberský.

Poukazuje na to, že Babišův projekt označují renomované německé zdroje za liberálně populistický. Nálepka populisty by mu mohla v Německu v byznysu škodit. „Ale na pozadí skandálních kousků páně Zemana se přešlapy a ‚plácance‘ majitele Agrofertu rozplývají jak ranní mlhy. Ještě tvrději: nemít Miloše Zemana, je Babiš mnohem více na pranýři. Vedle něj vypadá takřka jako gentleman,“ píše dále Kamberský.

Současný prezident je prý požehnáním i pro Miroslava Kalouska. „Jak by mohl zdůrazňovat naši západní geopolitickou orientaci, kdyby Zeman netahal republiku na Východ? Jak by se mohl halit do tibetské vlajky, kdyby se Zeman neponižoval v čínské státní televizi?“ klade si Kamberský řečnické otázky.

Závěrem píše, že kdyby politické strany opravdu chtěly, pak tu dnes místo Michala Horáčka stojí coby vyzyvatel Miloše Zemana úplně jiná, silná a známá figura – jako kandidát spojených demokratických sil.

„Nechtějí. Nechtějí, protože jim ten potácející se hulvát nakonec vyhovuje,“ píše závěrem Kamberský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…