Tenhle píííp Stropnický, natočil na VIDEO politik. Pak k tomu dodal více

19.07.2017 9:47

Pražský okruh není až tolik potřeba, pronesl bývalý náměstek primátorky hlavního města Matěj Stropnický. Jak se na tento názor dívají řidiči, to velmi svérázným způsobem demonstroval předseda pražské ODS Filip Humplík.

Tenhle píííp Stropnický, natočil na VIDEO politik. Pak k tomu dodal více
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

Humplík se společně se známým v autě „sunul“ zácpou na jižní spojce. V rámci popojíždění pak natočili video, na kterém Stropnického nápad konfrontují s realitou na pražských komunikacích. Jejich hodnocení je přitom velmi příkré. Dokonce tak moc, že jejich komentáře musely být v postprodukci „vypípány“.

„Tady by to chtělo mít toho Stropnickýho s nápisem, že Praha okruh nepotřebuje,“ přemítali za jízdy nad nedávnými slovy radního, že dokončení městského okruhu není tak důležité, jak se prezentuje.

„Aby to tady lidi každej den viděli, co ten … říká,“ zaznělo s vypípáním charakteristiky Matěje Stropnického. „Tady bych koupil nějakej velkej billboard, aby ho ráno každej viděl,“ uzavírá.

Byla to reakce na pozoruhodný rozhovor, který webu ctidoma.cz poskytl Matěj Stropnický, pražský komunální politik a předseda Strany zelených. V něm kromě vizí, jak by se měly pořádně zdanit firmy poškozující životní prostředí a jak nám přijetí eura pomůže k vyšším platům, také zodpověděl dotaz na dostavbu Pražského okruhu:

„Myslím, že to není tak důležité, jak se prezentuje. Víte, že 60 % všech cest je veřejnou dopravou? To je potřeba podporovat. I kdyby byl Pražský okruh celý a přidal ještě jeden pruh, kdyby tito lidé sedli do auta, místo MHD, stejně by byl okruh k ničemu. Jde o předražený projekt. Pokud už je nutné něco stavět, neměly by to být drahé tunely, které navíc využijí jen auta.“

Pražská ODS následně na svém facebooku zveřejnila oficiální vyjádření k současné dopravní situaci v metropoli. Podpořila totiž návrh zakázat kamionům vjezd na některé části vnitřního městského okruhu, které vedou obytnou zástavbou. Upozorňuje však, že celá situace vznikla  jen díky tomu, že ještě není hotov vnější okruh, na který by byla kamionová doprava svedena.

„Je třeba ale neustále připomínat to, že ta samá ČSSD a to samé ANO, které teď zakazují vjezd kamionům do Prahy, na vládní úrovni vyjmuly stavbu 511 z prioritních staveb a vytrvale odmítají její dostavění z národních zdrojů. To vedlo k tomu, že se dokončení této části Pražského okruhu odsunulo o několik let,“ dodal k tomu Humplík pro facebook pražské ODS.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …