Tenký led: Ministryně Marksová a přirovnání s krávami

12.01.2017 13:44

„Vrána, čáp ani Babiš děti nenosí,“ zkonstatoval lékař Jan Hnízdil na blogu serveru Aktuálně.cz. Ve svém textu pak přináší návod k početí, kdy si všímá, že v loňském roce podstoupily neplodné páry 25 601 léčebných cyklů. A není jediný, kdo se oplodnění „věnuje“.

Tenký led: Ministryně Marksová a přirovnání s krávami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

„Samé špatné zprávy. Mužům docházejí spermie. Ženám vajíčka. Neplodných párů přibývá. Jediný, kdo prosperuje, je síť gyncenter, zaměřených na léčbu funkční sterility a neplodnosti. Jejich majoritním vlastníkem je podnikatel Andrej Babiš, ministr financí, místopředseda vlády, majitel Agrofertu a Čapího hnízda. Nyní také hlavní inseminátor a čáp. Čeká ho heroický úkol. Vždyť v České republice se dnes nedaří otěhotnět téměř čtvrtině párů. Řada z nich by se přitom mohla bez pomoci hlavního inseminátora klidně obejít. Jen vědět, jak na to,“ poznamenává Hnízdil.

„Jak vysvětlit dvěma dospělým, vysokoškolsky vzdělaným lidem, že děti nenosí vrána, čáp ani Andrej Babiš, že k úspěšnému početí jsou potřeba dva odpočinutí, uvolnění lidé. Lidé, kteří se udržují v dobré fyzické kondici a duševní pohodě, navzájem si věnují dostatek času a pozornosti. Lidé, pro něž soulož není jen nut(d)ným způsobem přenosu biologického materiálu, nýbrž vyvrcholením láskyplného soužití,“ zkonstatoval Hnízdil krátce.

Původní text ZDE.

Oplodnění se ve svém textu na serveru Echo24.cz věnuje i europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský. „Každá žena má prý mít právo na to, mít dítě. Kromě toho by měla mít každá žena i nárok na státem hrazené oplodnění až do 43 let! To je rodinná koncepce naší ministryně Michaely Marksové Tominové z ČSSD,“ konstatuje Zdechovský. A dodává, že ministryně Marksová chce přepsat dějiny a stát se vrchní inseminátorkou. 

„Pouhým politickým rozhodnutím už matka nebude potřebovat žádného partnera, aby mohla mít dítě. Jen škoda, že některé věci zmíněná paní ministryně úplně nedomyslela a podobně jako v řadě dalších případů je naprosto mimo realitu. Sociální demokraté v Česku se tak díky ní stávají pro normální lidi nevolitelní,“ dodává se slovy, že na dítě musí být vždycky dva – a to na zplození i na jeho výchovu.

„Návrh paní ministryně Marksové absolutně nebere v potaz mužskou roli při výchově dítěte. Co když partner s oplodněním nesouhlasí, anebo dokonce o oplodnění vůbec neví? Ministryní navrhované právo žen na dítě proto není nic jiného než flagrantní zasahování do práv ostatních, v tomto případě mužů, otců,“ rozlítil se Zdechovský. Podle něj však nejde o právo na oplodnění, ale o snahu o uspokojení egoistické touhy některých žen mít dítě bez otce.

„Je otázkou, zda je jedinou touhou ‚rodinné koncepce‘ paní ministryně, aby co nejvíce dětí vyrůstalo v neúplné rodině? Je třeba si klást otázky jako: Opravdu je to pro společnost ta nejlepší varianta? Tak třeba, co řeknou matky svým dětem, až se jich budou ptát, kdo je jejich otcem? A bude role muže při stvoření nového života pouze kabinková onanie při pohledu na erotický časopis?“ táže se europoslanec a dodává, že pro děti je nejlepší, když vyrůstají s oběma rodiči.

„Lidé jsou ale nepoučitelní a o socialistické paní ministryni Marksové to platí dvojnásob. Jinak by totiž nepovažovala neúplnou rodinu za jednu z upřednostňovaných možností výchovy dětí. Namísto podpory stabilní rodiny jako základu společnosti podporuje nesmyslné rádoby náhražky, které jdou proti rodině,“ uzavřel se slovy, že její návrh pošlapává skutečná práva otců a je bezohledný i vůči samotným dětem.

Původní text ZDE.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…