Tento dopis se Sobotkovi a Babišovi nebude číst hezky. Lidé z obcí kolem muničního skladu zuří

31.10.2014 9:41

Obyvatelé obcí přilehlých k areálu muničního skladu, kterým nedávno otřásla série výbuchů, byli rozhořčeni z nedostatku informací ze strany policie a armády, a tak se obrátili na Poslaneckou sněmovnu, od které očekávali nápravu situace. Vše ale údajně zhatili zejména poslanci za hnutí ANO a ČSSD, jimž občané dotčených obcí adresovali velmi nahněvaný dopis, jehož znění mají k dispozici i ParlamentníListy.cz.

Tento dopis se Sobotkovi a Babišovi nebude číst hezky. Lidé z obcí kolem muničního skladu zuří
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na návštěvě muničního skladu armády v Hostašovicích na Moravě, který po technické stránce střeží firma Trade FIDES, po té fyzické vojenská policie

„Byli jsme naprosto šokováni a konsternováni tím, když jsme přímo z galerie jednacího sálu Poslanecké sněmovny viděli hlasování a jeho výsledek, které navrhli a požadovali poslanci hnutí Úsvit. Jednalo se o zařazení projednání bodu o situaci a následné řešení stavu po výbuších v muničním skladu ve Vlachovicích a zodpovězení našich otázek, které nás v tuto chvíli opravdu nenechávají klidnými,“ stojí v dopise podepsaném Janem Strouhalem z Vlachovic a Rostislavem Kašou z Vlachovic – Vrbětic.

Zařazení výše zmíněného bodu do programu jednání sněmovny z devětadvacátého října prý zamítli zejména poslanci hnutí ANO a ČSSD, mezi nimiž byli i poslanci zvolení za Zlínský kraj, v němž se nachází vybuchlý muniční sklad. „Čí zájmy jste hájili, když jste v tomto hlasování hlasovali proti? Zájmy nás občanů, které máte zastupovat, to určitě nebyly!“ čílí se obyvatelé postižených obcí.

Obrovské zklamání pro ně bylo údajně to, jakou ignoranci, až aroganci předvedli až na dvě výjimky poslanci za hnutí ANO. Jednota, s jakou hnutí Andreje Babiše pošlapalo pragmatické zájmy občanů o svojí bezpečnost, Vlachovičany doslova šokovalo. Měli jiné představy o tom, jak ve sněmovně hájí hnutí ANO zájmy svých voličů.

„Vyzýváme vás, abyste se oprostili od jiných zájmů, které jste v ten okamžik zastupovali, a zasadili se také o důsledné projednání příčin a řešení následné situace v naší obci po výbuších v areálu bývalého muničního skladu,“ apelují na dotyčné poslance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…