Tento poslanec svého šéfa Kalouska nepotěší. Promluvil o Andreji Babišovi, a žádný čert to prý není

31.05.2015 8:46

Z politické scény zmizel jeden z nejostřejších kritiků Andreje Babiše. Zatímco ještě před několika měsíci byl šéf hnutí Starostové a nezávislí Petr Gazdík jedním z hlavních bijců Andreje Babiše a vládní koalice, nyní už se tak ostře na veřejnosti nevyjadřuje. Upozornil na to server Týden.cz. Ten zveřejnil část rozhovoru s Gazdíkem, který vyjde ve stejnojmenném časopise zítra.

Tento poslanec svého šéfa Kalouska nepotěší. Promluvil o Andreji Babišovi, a žádný čert to prý není
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Server poukázal na to, že Gazdík během hlasování o nedůvěře vládě promluvil čtyřikrát. Byly to ale jen věty z titulu jeho funkce místopředsedy sněmovny typu: „Dalším přihlášeným je pan Novotný a připraví se pan poslanec Ivan Adamec.“

Proč tedy Gazdík, který je faktickým šéfem opozičního hnutí, nepoužil ostřejší slova? Gazdík se hájí tím, že své postoje podpořil hlasováním a přišlo mu zbytečné argumenty, které zopakovalo deset řečníků před ním, opakovat. „Myslím, že argumenty, které tam zazněly, byly zcela jasné. Jde o evidentní střet zájmů. Mně nejvíc vadí, že vládní koalice nedala do zákona biopaliva druhé generace, ale pouze řepku olejku. I když dnes technologie umí biopaliva vyrobit i z něčeho jiného,“ řekl Gazdík.

Server ale upozornil na to, že když se zadají do internetového vyhledávače Google klíčová slova Gazdík – Babiš – biopaliva – střet zájmů, tak se žádný silný Gazdíkův výrok na toto téma nedá nalézt. Gazdík na to mimo jiné řekl, že biopaliva nejsou „úplně mým šálkem kávy“. Na kauze biopaliva mu prý vadí ničení krajiny. „A o tom diskutuji s ministrem zemědělství, nikoli s Andrejem Babišem,“ podotkl.

Celý text je ZDE

A ohledně hlasování o nedůvěře vládě uvedl též, že si nemyslí, že bylo zrovna dobré, co dělali někteří jeho kolegové. Tedy že téma převáděli někam úplně jinam.

Je třeba zvýšit kulturu projevů ve sněmovně

Na námitku, že ještě před pár měsíci byl Gazdík jedním z hlavních bijců Andreje Babiše a vládní koalice a nyní už se tak nejeví, uvedl: „Možná jsem kritizoval vládní koalici, ale nepřipadám si jako její bijec. Vidím to pořád stejně. S Andrejem Babišem pravidelně diskutujeme v kuloárech, jsem schopen se s ním pohádat o hodně věcech. Bavíme se třeba o rozpočtovém určení daní. Nutno dodat, že diskuse s ním je věcná.“

Gazdík také uvedl, že jej jako místopředsedu sněmovny netěší, kam se v posledních týdnech situace pohnula. Vinu za to dává i Babišovi i Kalouskovi a dalším, kteří podle něj debatu vyostřují příliš. „Já sám bych chtěl vedení sněmovny navrhnout, abychom zvážili možnost, jakým způsobem zvýšit kulturu projevů. Osočování se z čehokoli a vulgární urážky do sněmovny nepatří,“ dodal Petr Gazdík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…