Tepláky, chlast, výkřiky. Piráti se fotili u oslav Michálka, jenže to ihned smazali. My ty snímky máme

06.11.2019 14:10

Celostátní fórum Pirátské strany skončilo v úterý hlasování o návrhu na odvolání Jakuba Michálka z pozice místopředsedy strany. Online hlasování se zúčastnilo 76 procent členů Pirátské strany, každý z členů mohl využít až tří hlasů. Ani jedna ze tří možností nezískala nadpoloviční většinu všech hlasujících, Jakub Michálek tedy zůstává v pozici místopředsedy strany.

Tepláky, chlast, výkřiky. Piráti se fotili u oslav Michálka, jenže to ihned smazali. My ty snímky máme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Michálek

Anketa

Myslíte si, že Piráti jsou přínosem pro českou politiku?

4%
96%
hlasovalo: 41222 lidí
„Byl bych moc rád, kdybychom jako strana z celého dění uplynulých dní vyšli posíleni a poučeni. Dokázali se na chvíli zastavit a znovu si uvědomit, že největší bohatství, které máme, jsou právě lidé, Piráti. Více si vzájemně naslouchat a respektovat se. Díky za řadu podnětů, které se v diskusích objevují, a věřím, že nám uvědomění si roviny vnitřního fungování a našich komunikačních nedostatků i aktivní přístup k jejich odstranění pomůže v dalším rozvoji komunity členů i přátel Pirátů,“ uvedl předseda strany Ivan Bartoš.

„Demokracie v naší straně funguje a rozhodnutí celostátního fóra bych v každém případě respektoval. Za projevenou důvěru děkuju a vážím si jí. Jak všichni víte, znovu v lednu kandidovat nebudu, protože práce ve Sněmovně mě naplňuje a plně vytěžuje,“ dodal místopředseda strany Jakub Michálek.

ParlamentnímListům.cz se od jednoho z Pirátů podařilo získat fotografii, kterou na svém facebooku jen na krátkou chvíli vystavil radní České pirátské strany na Praze 1 David Bodeček.

Na snímku, který vzápětí zmizel z online prostoru, je vidět řada představitelů této strany. Ať už jde o Jakuba Michálka v teplákách, jeho partnerku Michaelu Krausovou nebo právě zmíněného Davida Bodečka. U snímku je také popis, který říká, že „vítězem dnešního večera a posledních dnů je Pirát Jakub Michálek. Gratulujeeeme!“ míní Bodeček. Jak už bylo uvedeno, na jeho profilu na FB snímek nenajdete, není k vidění ani na profilu političky Krausové.

Důvod? Podle našeho zdroje je vidět, „jak je partaj rozdělená, což se nehodí“, řekl naší redakci.

V říjnovém měření preferencí agentury STEM získala Česká pirátská strana 9 procent. Po přepočtu na volební model se jedná o 12,2 procenta, což představuje zhruba tříprocentní ztrátu oproti červnu.

V reakci na Michálkovo setrvání ve funkci se europoslanec Mikuláš Peksa vzdal funkce místopředsedy Pirátů. Oznámil to na Facebooku a Twitteru. „Myslím, že se známe tak dlouho, abychom věděli, co od sebe navzájem čekat. Povahově jsme každý někde jinde. Na tom se dá těžko něco změnit,“ sdělil Peksa ke svému vztahu s Michálkem a k tomu, zda si to s ním nechce vyříkat mezi čtyřma očima.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…