Teror v Česku: Putin aktivuje české muslimy. Jasné poznatky, píše Kmenta

11.05.2021 11:14

Investigativní novinář Jaroslav Kmenta v magazínu Reportér popsal, jak by se nám Rusko mohlo pomstít za to, že české tajné služby rozkryly kauzu Vrbětice a odhalily, že za smrtí dvou občanů České republiky stáli armádní agenti Ruské federace. Může dojít k aktivaci muslimů žijících v Česku, na což by následně zareagovalo hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury.

Teror v Česku: Putin aktivuje české muslimy. Jasné poznatky, píše Kmenta
Foto: redakce
Popisek: Jaroslav Kmenta

Ruská federace může jako nástroj pomsty za odhalení kauzy Vrbětice využít muslimy žijící v Česku.

„Ona odveta přitom nemusí na první pohled vůbec vypadat jako operace ruské rozvědky. Stejně jako se to nezdálo na samém začátku po výbuchu munice ve Vrběticích v roce 2014. Bezpečnostní složky se podle mých informací nyní obávají zejména jedné věci – a tou je část muslimské komunity, kterou se ruské tajné služby snaží již dlouho infiltrovat. Proč je to tak důležité? Některých jedinců z muslimských komunit lze využít pro eskalaci nálad ve veřejnosti. S muslimy spojený skandál, případně útok, může destabilizovat českou společnost a hlavně politickou scénu. Z toho by pak těžili komunisté, SPD Tomia Okamury a extremistické síly. Ty jsou podle zpráv tajných služeb napojeny na ruské vlivové agentury, které tu vytvořily ruské zpravodajské služby,“ napsal Kmenta.

České tajné služby už zachytily zprávu ruské SVR, Služby vnější rozvědky, která naznačuje, že Rusko může k destabilizaci Česka využít i otázku migrace.

„K takovým operacím mají být podle nich využiti muslimové, kteří se již zabydleli v zemích V4, tedy visegrádské čtyřky, tedy v Česku, na Slovensku nebo v Maďarsku či v Polsku. Podle několika zdrojů z bezpečnostních složek vzniká největší riziko uvnitř čečenské a dagestánské komunity muslimů. Nebezpečí se zvýšilo v roce 2020, kdy musela část těchto muslimů opustit Rakousko na základě obvinění z radikalizace. Zpravodajské služby se přitom domnívají, že někteří lidé, kteří se teď pohybují v zemích visegrádské čtyřky, patří k rodinám, jež mají vazby na vládní kruhy čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova. Tento autoritativní vůdce vládnoucí v Čečensku tvrdou rukou patří mezi dlouhodobé spojence ruského prezidenta Vladimira Putina,“ napsal Kmenta s tím, že někteří členové této komunity teoreticky mohou pracovat pro Rusko.

České tajné služby prý sledují také pražského advokáta Leonarda Kušnarenka, který po útocích na mešitu na Novém Zélandu v roce 2019 napsal, že by se čeští muslimové mohli ozbrojit a v případě potřeby se sami bránit. Do České republiky přišel z Ukrajiny v roce 1999. Někdy kolem roku 2008 podle svých vlastních slov konvertoval k islámu.

„Leonid Kušnarenko má advokátní kancelář v centru Prahy, specializuje se na trestní, cizinecké a azylové právo. Je rovněž soudním znalcem v oboru kriminalistika se specializací na sebeobranu a vedení boje zblízka. Hájil cizince ze zemí bývalého Sovětského svazu, kteří byli v roce 2012 souzeni za vyrábění falešných dokladů pro teroristy z Dagestánu,“ napsal Kmenta.

Kušnarenko ale sám o sobě říká, že se o politiku a zájmy velmocí příliš nezajímá a že vnímá Česko jen jako bezpečnou zemi, ve které může svobodně pracovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …