Teror v Kanadě: Pobodal policistu, pak najel dodávkou do lidí. A u sebe měl vlajku Islámského státu

01.10.2017 15:11

Policie v kanadském Edmontonu řeší teroristický útok. Muž vjel autem do lidí na chodníku. Teď je pravděpodobný útočník ve vazbě. Podle policie jednal zřejmě sám.

Teror v Kanadě: Pobodal  policistu, pak najel dodávkou do lidí. A u sebe měl vlajku Islámského státu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Javorový list vlající nad druhým největším kanadským městem Montréalem

Kanadský deník The Globe and Mail přinesl informace o tom, že policie v kanadském Edmontonu šetří teroristický útok, k němuž došlo v sobotu v noci. Všechno začalo, když muž vystoupil ze svého vozu, bodl policistu a rychle utíkal pěšky z místa činu. V jednu chvíli však nasedl do vozidla, se kterým se snažil setřást pronásledovatele z řad policistů. A neváhal přitom vjet do davu lidí.

V divoké policejní honičce byl nakonec podezřelý dopaden na ulici Jasper Avenue, kde se jeho dodávka převrátila. Byli zraněni celkem čtyři lidé včetně policistů. Pobodaný policista prý není v kritickém stavu. Ředitel edmontonské policie Rod Knetch nedokázal novinářům odpovědět na otázku, v jakém stavu jsou zranění chodci. Zato prozradil, že útočník už je ve vazbě. „Podezřelý je ve vazbě a zdá se, že jednal sám,“ uvedl Knetch.  

Celý článek naleznete zde.

V autě byla nalezena vlajka Islámského státu. Knetch ovšem odmítl prozradit jméno zadrženého. Oznámil pouze, že jde o „známou firmu“ neboli člověka, o kterém policie věděla, ale nic nenasvědčovalo tomu, že se chystá spáchat teroristický čin. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…