Teror v Německu, prý už se blíží praktikám hitlerovců. Ale nepáchají ho „pravičáci“...

20.05.2016 9:35

Nad počtem svobodných zemí v Evropě, kde je dosud možné vést otevřenou politickou debatu na téměř jakékoli téma, se zamýšlí server NeviditelnýPes.cz. Podle redaktora Aleše Valenty několik takových zemí zbylo.

Teror v Německu, prý už se blíží praktikám hitlerovců. Ale nepáchají ho „pravičáci“...
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

„Kde nebyla svobodná diskuse ochromena feministickou policií s jejím lakmusovým papírkem absurdní ‚senzibility‘ vůči ženám. Kde politická korektnost nestanovila názorový koridor, čímž byla celá řada zásadních společenských problémů dlouhodobě tabuizována. Kde je ještě dostatek novinářů, kteří nepodlehli autocenzuře. Kde slovo Brusel vzbuzuje u většiny občanů právem stále hlubší negativní asociace, přičemž zhruba platí nepřímá úměra – čím větší odpor společnosti ke zlořádu jménem EU, tím větší je její svobodomyslnost,“ podotýká Valenta. Politici z těchto zemí ve střední i východní Evropě a z Balkánu by se při další návštěvě Německa měli podle něj zabývat lidskými právy. 

Následně odkazuje na článek z novin Frankfurter Allgemeine Zeitung z 16. května, který upozorňuje na násilí proti členům Alternativy pro Německo ze strany levicových extremistů. 

Původní text ZDE.

„Jednoho prosincového večera seděl poslanec saského sněmu Carsten Hütter asi v devět hodin se svými stranickými kolegy v kanceláři v Chemnitz. Náhle se ozvala hlasitá detonace, která vyrazila okenní tabulky. Dva mladí muži, kteří před dveřmi odpálili velký dělbuch, prchali pryč. Hütter by mohl dlouho vyprávět, co zažil v minulých měsících s Antifou,“ všímá si Valenta. Hütter se přitom v rámci AfD považuje za umírněného politika. „Jenže pro Antifu jsou všichni v AfD ‚fašouni‘ a ‚rasisti‘. Pachatelé ve věku od 14 do 25 let pocházejí dle jeho mínění z blízkého ‚alternativního‘ centra mládeže v Chemnitz. Policie projíždí nyní častěji kolem Hütterovy kanceláře, ale nikoho dosud nezajistila,“ dodává Valenta. V Sasku není Hütter výjimečným, od počátku roku bylo napadeno 27 kanceláří, Antifa se zaměřuje i na další politiky AfD.

„S výhrůžkami a škodami na majetku musejí počítat také hoteliéři a hostinští, kteří AfD poskytnou své prostory. Dne 21. března byl poškozen hotel v Lipsku, protože patřil do řetězce, který krátce předtím pronajal prostory pro stranický sjezd v Berlíně. Jiné hotely jsou ‚opatrnější‘ a raději AfD odřeknou. Členka Pegidy Tatjana Festerlingová byla touto cestou doslova vyštvána ze svého domova v Hamburku, ze čtvrti ovládané zfanatizovanými levičáky. Nyní žije se změněnou vizáží na utajovaném místě v Sasku,“ dodal Valenta. Německý tisk podle něj o těchto událostech vesměs mlčí. 

„AfD podala již několik trestních oznámení a snaží se všechny útoky dokumentovat. Policie mezitím došla k závěru, že násilí levicových extremistů zřetelně narostlo, což samozřejmě souvisí s Pegidou a vzestupem AfD,“ podotkl Valenta.

Všiml si také výroku ministra spravedlnosti spolkové vlády Heika Maase (SPD), jenž prohlásil, že AfD je nacionalistická strana, nepřátelská ženám. „Nestoudnost, prolhanost a ubohost německé vlády už dávno překročily všechny myslitelné hranice, ale tomuto politikovi chřadnoucí SPD se přece jen podařilo vykročit ještě o kousek dále, když přirovnal AfD k politice tureckého prezidenta Erdogana. Ano, onoho radikálního muslima Ergodana, jemuž berlínská vláda hanebným způsobem ustupuje a jehož autoritativní asijský a muslimský stát hodlá vtáhnout do EU,“ dodal. 

Mlčení vládních stran k násilí vůči AfD je podle Valenty nepřímou pobídkou ultralevicové mládeži vychované na německých školách k nenávisti vůči všemu pravicovému. „Jen jim dejte, fašounům! Co na tom, že řádění Antify se svým charakterem (zatím ne mírou násilí) podobá řádění nacistických bojůvek za výmarské republiky. Účel přece světí prostředky. Za Hitlera stejně jako za Merkelové,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…