Teror v Paříži: Svítíme na Braniborskou bránu. Londýn: Svítíme. Istanbul: Svítíme. Petrohrad? Nesvítíme. A Němci sdělili proč

04.04.2017 8:02

Uživatelé sociálních sítí vyjadřují podporu obětem útoků včerejšího teroristického činu v petrohradském metru šířením fotografií ruského města s nápisem „Pray for Saint Petersburg“. Avšak v Berlíně se rozhodli známou Braniborskou bránu tentokrát neosvítit ruskou trikolorou, jak tomu bylo zvykem při minulých atentátech.

Teror v Paříži: Svítíme na Braniborskou bránu. Londýn: Svítíme. Istanbul: Svítíme. Petrohrad? Nesvítíme. A Němci sdělili proč
Foto: ReproFoto: Youtube
Popisek: Výbuch v petrohradském metru.

Téměř bezprostředně po výbuchu v petrohradském metru, při kterém přišlo o život minimálně devět lidí, se na sociálních sítích začala šířit akce na podporu obětí a pozůstalých. Nejen obyvatelé Petrohradu a jiných částí Ruska na svých profilech šíří obrázky města s nápisem „Pray for Saint Petersburg“.

Jedním z nejpopulárnějších snímků je ten, na kterém je zobrazeno Palácové náměstí před petrohradskou Ermitáží, na kterém je Alexandrovský sloup zaměněn za ohromnou svíci. Fotografie je rovněž doplněna již zmíněným textem vybízející veřejnost, aby se modlila za Petrohrad.

Anketa

Vadí vám, že Eiffelova věž nebo Braniborská brána nesvítí ruskými barvami?

91%
9%
hlasovalo: 5674 lidí

Další lidé zase sdílí fotografie jiných petrohradských pamětihodností s nápisem v ruštině „Pitěre, jsme s tebou“.

Negativní reakci na sociálních sítích vyvolalo rozhodnutí vedení německého hlavního města Berlína, které se rozhodlo tentokráte nenasvítit symbol města, Braniborskou bránu, v barvách ruské trikolory.

„Nedošlo k tomu z toho důvodu, že Petrohrad není partnerským městem Berlína. Výjimky by měly být učiněny jen ve skutečně výjimečných případech,“ cituje slova tiskového mluvčího Německé tiskové agentury Berliner Zeitung.

Po podobných útocích byla Braniborská brána v minulosti nasvícena v národních barvách Francie, Belgie, Velké Británie i třeba Turecka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…