Terorismus: Foldyna navrhuje trest smrti. Vláda také přitvrzuje

27.07.2016 12:29

„EU musí přijmout odpovídající pravidla hrozbě. Usvědčení teroristé musí dostat trest smrti,“ napsal včera na svém facebookovém profilu Jaroslav Foldyna (ČSSD). K jeho slovům se vyjádřil publicista Štěpán Kotrba a rozběhla se krátká zajímavá diskuse.

Terorismus: Foldyna navrhuje trest smrti. Vláda také přitvrzuje
Foto: youtube.com
Popisek: Teroristický útok ve francouzském Nice

„Trest smrti? Nejsem proti, ale pak vystupme z Rady Evropy a z EU. Jinak to nejde,“ zareagoval na Foldynu Kotrba. „Mimořádná situace, jako i mimořádné nebezpečí, si žádá i mimořádné opatření,“ zareagoval Foldyna. Kotrba již následně pouze poslance hecoval. „Bingo. Jsem pro. Kdy to navrhneš v Parlamentu?“ otázal se. 

Trest smrti zatím vláda nenavrhuje, ale dnes schválila novelu trestního zákoníku, která mimo jiné zavádí jako samostatné trestné činy financování terorismu a také jeho propagaci. Za veřejné schvalování spáchaného teroristického činu má pachateli hrozit tři až 12 let vězení.

Ministerstvo spravedlnosti, které novelu předložilo, zdůrazňovalo před dnešním zasedáním ministrů potřebu přijmout navrhované změny co nejrychleji. Chce, aby Sněmovna materiál schválila hned v prvním čtení. Jinak prý hrozí to, že Finanční akční výbor vyzve 190 členských a přidružených států, aby posuzovaly finanční styky s ČR jako rizikové a aby v tomto směru přijaly příslušná opatření.

 

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …