Teroristé! Trochu jiný, velmi zděšený pohled na Putinovy motorkáře

27.04.2015 20:09

Noční vlci nejsou běžnou motorkářskou organizací, ale mají vazby na ruské ozbrojené síly a na ruské tajné služby. S odvoláním na informace polského tisku o tom píše na svém blogu na serveru Idnes.cz bloger Tomáš Peszyński, který sám sebe označuje za kosmopolitního liberála a havlistu.

Teroristé! Trochu jiný, velmi zděšený pohled na Putinovy motorkáře
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vlajka motorkářského gangu Noční vlci

Podle Peszyńského jsou Noční vlci součástí organizace, která se nazývá Holding ochranných struktur „Vlk“. Součástí této organizace mají být kromě gangu Noční vlci i bezpečnostní agentura se stejným názvem a organizace jako třeba „Mezinárodní svaz vojáků výsadkových sil“.

Šéfem agentury „Vlk“ je prý Gienadyj A. Nikulov, který je údajně napojen na ruské ozbrojené síly již od dob SSSR. Podle Peszyńského je držitelem medaile ruského ministerstva obrany „Za získání Krymu“.

Jeho agentura „Vlk“ se prý chlubí tím, že vznik gangu Noční vlci je její zásluha. Tato agentura rovněž zřídila své pobočky na okupované části Ukrajiny. V okupovaném Sevastopolu organizuje organizace „Sevastopolská obrana“, jejímž členem je známý vůdce Nočních vlků, „Chirurg“.

Další organizací, vytvořenou členem představenstva firmy „Vlk“, má být „Mezinárodní centrum speciálního výcviku ‚Vlk‘“. Toto centrum se zabývá tréninkem bojového umění Sistema, což je bojové umění vytvořené ruskými tajnými službami.

Peszyński upozorňuje, že Poláci, kteří se zabývají tímto tématem, mají na celou věc poměrně jasný názor. Noční vlci podle nich nejsou žádní motorkářští nadšenci, ale v podstatě mobilní průzkumná jednotka ruské vojenské jednotky GRU. „Jejich jízda není hodnocena jako propagandistická, ale jako diverzní. V podstatě jde o další vyšší fázi ruské hybridní války, kterou rozpoutal Putin. Je to průzkumná operace GRU/FSB,“ tvrdí Peszyński s tím, že Noční vlci jsou většinou bývalí ruští výsadkáři, lidé vyškolení v bojovém umění a teroristických akcích. Mají bojové zkušenosti s obsazování Ukrajiny na Krymu a v Donbasu. A proto jsou to velmi nebezpeční lidé.

Celý text je ZDE


 

reklama

autor: vam

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…