Teroristé už vědí, že mohou... Nepříjemná zpráva Petra Robejška, která přichází po válce radikálů s policií v ulicích Hamburku

15.07.2017 9:55

Předseda nového politického uskupení Realisté Petr Robejšek se ve svém komentáři pro MF Dnes zamyslel nad tím, kdy se začneme bránit. Podle jeho slov se totiž málo mluví o řádění bojůvek tzv. černého bloku při summitu G20 v Hamburku.

Teroristé už vědí, že mohou... Nepříjemná zpráva Petra Robejška, která přichází po válce radikálů s policií v ulicích Hamburku
Foto: Vít Hassan
Popisek: Petr Robejšek, mentor Realistů, politolog

„Hamburský starosta Olaf Scholz řekl, že ´by se něčemu takovému nedalo zabránit nikde‘. Asi měl pravdu, ale popsal tím bezmocnost společnosti, které její političtí a intelektuální vůdci po léta vtloukají do hlavy, že je nezbytné brát ohledy na práva i té nejmenší menšiny. Dělají to tak úporně, že nezbyde prostor na to postarat se o bezpečnost většiny,“ míní úvodem svého komentáře Robejšek. A dodává, že pořádkové síly nejsou zkrátka na brutální operace početně a výcvikově dostatečně připraveny. 

„'Něčemu takovému by se nedalo zabránit nikde' je pravda také proto, že vystrašenou společnost má chránit zastrašená policie. Odhodlání policistů prosadit vládu práva proti brutálním násilníkům je otřesené. Musí totiž počítat s tím, že za tvrdý postup sklidí kritiku mediálních moralizátorů a disciplinární opatření svých nadřízených,“ uvedl Robejšek. 

  • Původní text ZDE

Stratégové mezinárodního terorismu události v Hamburku jistě pečlivě sledovali, jak se události v Německu vyvíjejí, a zcela jistě jim potvrdily, že metropole evropských zemí jsou snadno zranitelné. 

„Teroristé teď vědí, že mohou přímo v mocenských centrech evropských společností provést i rozsáhlejší a ničivější vojenské operace, než ‚jenom‘ atentáty; útoky na chemické továrny, elektrárny anebo dopravní uzly. Akce ‚černého bloku‘ jim ukázaly, že paramilitaristické skupiny operují efektivněji než regulérní bezpečnostní jednotky. A to na rozdíl od muslimských teroristů nebyl v tzv. ‚černém bloku‘ nikdo, kdo by byl ochoten pro svou věc zemřít,“ zmínil Robejšek. 

Závěrem zkonstatoval, že události v Hamburku byly dalším dokladem toho, že v Evropě již válka a mír nejsou jednoznačně odlišitelné stavy, ale že se mohou časově a prostorově velmi rychle prolínat. Hamburčané pak na vlastní kůži poznali, jak se v takovém světě žije. „Obdrželi i lekci o tom, že v konfliktech současnosti nezvítězí automaticky strana, která je humánnější, nýbrž ta, která se dokáže prosadit. A nemohlo jim uniknout, že způsob boje určuje spíše ten, kdo má nižší morální standardy. To je nemilé zjištění, ale když tuto skutečnost nebudeme respektovat, tak jsme předem prohráli. I to jsme mohli v Hamburku vidět,“ uzavřel s tím, že vládu práva je nutné prosadit tvrdě a za každou cenu, jinak totiž bude vládnout bezpráví.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…