Teroristé z Islámského státu zařadili Českou republiku na seznam úhlavních nepřátel

25.11.2015 16:24

Radikální organizace Islámský stát (IS) prý nově zařadila ve svém nejnovějším propagandistickém videu Českou republiku mezi své úhlavní nepřátele v "koalici ďáblů". Extremisté vyhrožují odvetnými opatřeními alianci 60 zemí, jejichž vlajky se v záznamu objevují. Snímek, jehož pravost se stále ověřuje, zveřejnil panarabský deník Al-Haját a po něm jej převzaly západní weby.

Teroristé z Islámského státu zařadili Českou republiku na seznam úhlavních nepřátel
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Islámský stát dbá na pečlivé zaznamenávání poprav křesťanů

"Sčítáme vaše prapory. Podle našeho proroka jich bude 80. Pak vás nakonec sežehnou plameny války na pahorcích smrti," říká v záznamu hlas, který se zjevně inspiroval tónem, jakým se informuje o filmových novinkách.

"Shromažďujte své spojence. Kujte proti nám pikle a neskýtejte nám čas k oddechu. Náš spojenec je ale největší. Je to Bůh a všechna sláva patří jemu," dodává se v komentáři, podle kterého zvyšování počtu nepřátel bude v bojovnících IS jen znásobovat jejich víru.

Ve skupině údajné satanské koalice jsou fakticky všechny země NATO a státy arabské koalice, která se podílí na leteckých operacích proti IS. Zařazeno je mezi nimi i Rusko nebo Čína. Video bylo zveřejněno v několika jazykových mutacích, v angličtině a zřejmě i ve francouzštině, ruštině a turečtině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…