Těžbu na Paskově by bylo možné o pár let prodloužit, naznačil Rusnok

20.09.2013 17:09

Ministerský předseda Jiří Rusnok dává vinu na uzavření Dolu Paskov a následující neutěšené sociální situaci na Ostravsku vlastníkům. Naznačil však, že by se možná mohlo na dole těžit o několik let déle, než bylo původně uvedeno.

Těžbu na Paskově by bylo možné o pár let prodloužit, naznačil Rusnok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Rusnok má za to, že kdyby majitelé OKD přistoupili k jednání se státem jako gentlemani, bylo by reálné prodloužit těžbu uhlí až do roku 2016. Vedení společnosti  přitom stanovilo jako konečné datum prosinec 2014. Alternativou by prý byla pouze sociální těžba do roku 2018, na kterou si ovšem OKD řeklo státu o příspěvek 5-6 miliard. 

Důl Paskov s dluhodobě nákladnou těžbou a nízkými výkupními cenami uhlí představoval pro OKD dlouhodobý problém. V úterý společnost navzdory mohutným protestům oznámila, že důl zavře.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…