Ti, co mají plnou pusu demokracie, ji ve skutečnosti nenávidí. První dáma ODS podpořila Lucii Bílou, pronásledovanou fanoušky Radka Bangy

30.11.2016 17:55

Nad děním kolem udělování letošních cen Český slavík se na svém facebookovém profilu zamýšlí pražská politička ODS Alexandra Udženija.

Ti, co mají plnou pusu demokracie, ji ve skutečnosti nenávidí. První dáma ODS podpořila Lucii Bílou, pronásledovanou fanoušky Radka Bangy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Nejprve upozorňuje, že aktéry současné kauzy, pana Bangu ani skupinu Ortel, nezná. „Neznám ani jejich tvorbu a upřímně ani poznat netoužím,“ předesílá Udženija.

Svěřila se ale s tím, že ji šokovala reakce některých lidí na Lucii Bílou. „Tolik sprostoty a nenávisti vůči člověku, který pouze vyslovil svůj názor, navíc vůči ženě (a to často ze strany mužů), jsem už hodně dlouho neviděla,“ posteskla si.

Podle Udženije je už skoro smutným pravidlem, „že lidé, kteří mají plnou pusu demokracie a svobody, ji ve skutečnosti z duše nenávidí“. „Pro skupinu Ortel hlasovalo mnoho lidí. Každý má právo s jejich volbou nesouhlasit a třeba se na protest zvednout a ze sálu odejít,“ píše Udženija s tím, že každý má také právo o takovém odchodu říci, že mu vzhledem ke slavnostnímu večeru přijde nepatřičný. „A ani jeden by za to rozhodně neměl čelit nenávistným reakcím,“ podotýká politička.

Samotné Lucii Bílé pak vzkázala: „Lucie, vy jste v životě svým talentem, svojí prací a pílí něco dokázala a lidem a Česku něco dala. Nenechte se znechutit lidmi, kteří vám nesahají ani po kolena. Urážky od nich Vás vlastně nemohou ani urazit, protože je to pouze projev jejich frustrace a nespokojenosti, za kterou si můžou sami.“

Celý text příspěvku Alexandry Udženije na jejím facebookovém profilu:

Agresivita těch, co mají plnou pusu svobody a demokracie je zarážející!

Nemyslím si, že by mělo být úkolem politika řešit věci jako je anketa Slavík. Koneckonců ani aktéry současné kauzy, pana Bangu a skupinu Ortel neznám. Neznám ani jejich tvorbu a upřímně ani poznat netoužím.

Ale u jedné věci bych se ráda zastavila. Reakce některých lidí na Lucii Bílou mne doslova šokovala. Tolik sprostoty a nenávisti vůči člověku, který pouze vyslovil svůj názor, navíc vůči ženě (a to často ze strany mužů) jsem už hodně dlouho neviděla.

Je už skoro smutným pravidlem, že lidé co mají plnou pusu demokracie a svobody ji ve skutečnosti z duše nenávidí. Pro skupinu Ortel hlasovalo mnoho lidí. Každý má právo s jejich volbou nesouhlasit a třeba se na protest zvednout a ze sálu odejít.

Ale každý má také právo o takovém odchodu říci, že mu vzhledem ke slavnostnímu večeru přijde nepatřičný. A ani jeden by za to rozhodně neměl čelit nenávistným reakcím.

Lucie Bílá bych vzkázala: „Lucie, vy jste v životě svým talentem, svojí prací a pílí něco dokázala a lidem a Česku něco dala. Nenechte se znechutit lidmi, kteří vám nesahají ani po kolena. Urážky od nich Vás vlastně nemohou ani urazit, protože je to pouze projev jejich frustrace a nespokojenosti, za kterou si můžou sami.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…