Ti kluci s dredy nás volit nebudou, vzkázal Sobotkovi z rádia Huml. A o Babišovi prohlásil...

15.12.2016 20:06

O situaci v ČSSD hovořil šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl s poslancem za ČSSD Stanislavem Humlem. Kauza dne Rádia Impuls přinesla mimo jiné jeho slova o jihočeském hejtmanovi Jiřím Zimolovi (ČSSD).

Ti kluci s dredy nás volit nebudou, vzkázal Sobotkovi z rádia Huml. A o Babišovi prohlásil...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

„Cítím se být stále členem levicové strany. Doufám, že stále oslovujeme levicové voliče. Osobně si myslím, že bychom měli být zaměřeni na lidi práce, matky s dětmi,“ uvedl Huml. On sám by byl také pro startovací byty či pro bezúročné půjčky pro mladé rodiny. 

„Pokus zamířit na liberální a městské voliče byl dočasný a nadstandardní. Aniž jsme opustili stálé voliče, chtěli jsme přibrat jiné. Ti kluci s dredy nás však volit nebudou, s marihuanou v ruce budou raději volit Piráty,“ zmínil ke slovům premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), který chtěl po volbách získat jiné voliče. Sobotku však následně pochválil. „Má v ruce všechny nástroje, aby mohl pootočit kormidlem,“ řekl.

  • Celý pořad najdete ZDE

Nicméně v některých ohledech by dal za pravdu i kritikovi současného vedení ČSSD, jihočeskému hejtmanovi Jiřímu Zimolovi. „Nevnímám to zase až tak jako kritiku,“ zmínil. „Vymezovat se negativně je snadné a na druhou stranu kontraproduktivní v tom, že je ministrem s naším souhlasem,“ řekl k Zimolovým slovům ohledně ministra financí Andreje Babiše (ANO). Zimola totiž tvrdí, že Babiše si vytvořila ČSSD sama. 

„Andreje Babiše vnímám jako osobu v obrovském střetu zájmů, to bezesporu. Na druhou stranu musím přiznat, že na rozdíl od těch spasitelů, kteří se do této role stavěli, jako byl například Vít Bárta, je vidět za Andrejem Babišem ohromný kus práce. Rozhodně se nedá říct, že by byl neschopný hochštapler,“ sdělil Huml. Myslí si tak, že aby měla sociální demokracie šanci na úspěch, je nutné přijít i s něčím jiným než s pouhou Babišovou kritikou.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…