Ti zoufalci z ODS a TOP 09... Odvázaný noční rozhovor Andreje Babiše

12.10.2014 7:45

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se raduje z výsledků obecních voleb. Je přesvědčen, že jeho hnutí je faktickým vítězem. V nočním rozhovoru pro iDnes.cz vyloučil vyjednávání o koalici s TOP 09 i s ODS. „Vždyť stačí ty zoufalce z TOP 09 a ODS poslouchat, co vykládají. Oni stále lžou, že nemáme program.“

Ti zoufalci z ODS a TOP 09... Odvázaný noční rozhovor Andreje Babiše
Foto: Radim Panenka
Popisek: Andrej Babiš v Paříži

Šéf hnutí ANO si nemyslí, že by nově zvolení zastupitelé nedrželi stranickou linii a slibuje rychlý konec každému, kdo by nějak selhal. A to i přes to, že zbavit někoho mandátu je těžké. „Na komunální úrovni to beru pragmaticky. Pokud se někdo zpronevěří etickému kodexu nebo morálním hodnotám, tak ho vyškrtneme,“ říká rezolutně.

Hnutí ANO v Praze porazilo TOP 09, ale jen o jeden mandát. Andrej Babiš pro Idnes.cz potvrdil, že v Praze s ní vylučuje povolební spolupráci a domnívá se, že k ní nedojde ani na jiných místech republiky. „TOP 09 nás stále napadá, už není důvod s nimi jednat,“ říká.

Z toho co řekl Babiš v rozhovoru vyplývá, že navzdory slušnému výsledku ODS v Praze vůbec neuvažuje o případné spolupráci s touto stranou. „A kdo říkal, že s nimi budeme jednat? Vždyť stačí ty zoufalce z TOP 09 a ODS poslouchat, co vykládají. Oni stále lžou, že nemáme program,“ vysvětlil. Postavení ANO je podle něj silné. „My jsme ale hlavní pravicová strana. Ty zkorumpované TOP 09 a ODS… Nás volí pravicoví voliči,“ tvrdí o svém hnutí.

ANO vyhrálo

Babiš také neskrýval, že považuje volební výsledek za úspěch. „ANO vyhrálo,“ říká jednoznačně. To, že by i v tomto případě mohlo jeho hnutí skončit na magistrátu v opozici, si nepřipouští. Modelem, který minule vyšachoval vítěznou TOP 09, protože se domluvila ODS a ČSD se nijak zvlášť nezabývá. „Když to bude takové, příští volby vyhrajeme o to víc. S tím problém nemám,“ uvedl Babiš.

Podle dostupných informací se kolem sobotní půlnoci už sešlo vedení ANO s ČSSD. Dojednávala se také prý schůzka ANO se zástupci Trojkoalice.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…