Tibetský kýč, opoziční pšouk. Glosátor Korecký o včerejším divadle ve sněmovně

22.04.2016 8:05

Komentátor MF Dnes Miroslav Korecký se ve své dnešní glose zamyslel nad vyvěšováním tibetských vlajek a nad včerejším nekonáním mimořádné schůze Poslanecké sněmovny.

Tibetský kýč, opoziční pšouk. Glosátor Korecký o včerejším divadle ve sněmovně
Foto: Hana Brožková
Popisek: Poslední den čínského prezidenta Si Ťin-pchinga strávený v Praze. Ve tři hodiny odpoledne odletěl na jaderný summit do Washingtonu

I přestože si podle něj můžeme myslet, že se z vyvěšování vlajek stal prvotřídní morální kýč, je dle něj chybou, že dvě hlavní síly vládní koalice, ČSSD a ANO, neumožnily včera konání mimořádné schůze.

Schůzi chtěla opozice, a to kvůli březnové návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Česku a bezpečnostním opatřením. „I když si za to zčásti může opozice sama: navykla si svolávat mimořádné schůze ke každému pšouku, takže o jednu schůzi více nebo méně...,“ dodal Korecký.

Dle Koreckého šlo svým způsobem o téma důležitější, než je celá elektronická evidence tržeb, likvidace penzijního pilíře nebo školská inkluze. „To jsou jen části programu jedné vlády, které ta další beztak zase zruší. Ale aby policie ve svobodné zemi beztrestně perzekvovala vyvěšení jakékoliv vlajky a znemožňovala vyjádření názoru, třebas sebepitomějšího, to už podrývá celý demokratický systém. Policie se sama postarala o to, aby se její postup stal politickým tématem. A politika do parlamentu patří,“ uzavřel Korecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…