Tisíce lidí na Václaváku proti Zemanovi, hlásila nadšeně média. V pandemii, v zákazu shromažďování. Režisér nechápe

30.04.2021 10:00

Režisér Jan Tománek si ve svém blogu na serveru Aktuálně.cz posteskl, že rozumí lidem méně a méně. Všímá si totiž včerejší demonstrace na Václavském náměstí, kde se sešly tisíce lidí a pozastavuje se nad tím, proti čemu, či komu se demonstrovalo a proti čemu se neprotestuje.

Tisíce lidí na Václaváku proti Zemanovi, hlásila nadšeně média. V pandemii, v zákazu shromažďování. Režisér nechápe
Foto: Archiv JT
Popisek: Spisovatel, filmový režisér a výtvarník Jan Tománek

Tománek se vrací ke včerejší demonstraci na Václavském náměstí. „Média, která o jiných demonstracích za naše děti mlčí, shazují je, nebo bagatelizují počty účastníků, se nyní doslova předhání, kolik zde bylo lidí. Čtyři tisíce, pět tisíc, Aktuálně dokonce přišlo s neuvěřitelnými dvaceti tisíci demonstranty...“ poznamenal Tománek.

Já ale přestávám svým spoluobčanům stále více a více rozumět. Nechápu, jak se dobrovolně sejde několik tisíc lidí proti staré, vyšeptané kreatuře, která nikoho reálně nezajímá, v zahraničí je pro legraci, nebo opovržení a jakýkoli zájem o ni, ji jen posiluje a jakékoli projevy proti ní ji naopak jen vnitřně konvenují a dodávají jí na ‚důležitosti‘,“ dodal Tománek, že lidé se i přesto zkrátka sešli a jako ovce si stoupli v rozestupu. 

„Tam, kde by jejich hlas byl skutečně potřeba, mlčí,“ sděluje a poukazuje na to, že lidé nejsou schopni a ochotni se postavit za zrůdné pokusy na vlastních dětech, které jsou pouze kšeftem několika vyvolených, nejsou ochotni se postavit za vlastní životy a svobodu proti zdravotnické diktatuře, která stále více a více utahuje své šrouby.

„Obávám se, opravdu se obávám, protože se mi do hlavy začíná čím dál více vkrádat neodbytný pocit, jestli jim to vlastně nevyhovuje a většina to opravdu takto nechce...“ uzavřel.
 

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…