Tlustý mluví o tragickém omylu ODS. V jeho vedení měl být Kubera

02.02.2014 10:50

Občanská demokratická strana hledala na svém kongresu tváře, které jí pomohou k návratu voličů. Server Prvnizpravy.cz se zeptal jejího bývalého člena Vlastimila Tlustého, jestli se jí to povedlo. ODS však podle něj propásla příležitost zvolit do svého čela viditelné a pozitivní osobnosti, které by jí pomohly k návratu do čela politické scény. „Tím se bývalá nejsilnější pravicová strana dostala až do stádia klinické smrti.“

Tlustý mluví o tragickém omylu ODS. V jeho vedení měl být Kubera
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Vlastimil Tlustý v pořadu Horké téma

V rozhovoru pro Prvnizpravy.cz exministr financí a někdejší člen vedení ODS Vlastimil Tlustý hodnotil skutečnost, že kongres do významných stranických funkcí zvolil pouze jednu osobu, která byla v uplynulých šesti letech ve vrcholném vedení ODS.

„Před kongresem jsem předpovídal, že do čela strany budou zvoleni lidé, kteří neměli nic společného s předchozími šesti lety, a moje předpověď se téměř vyplnila. Všechno nasvědčuje tomu, že ODS uvěřila variantě nové tváře. Předpokládal jsem ovšem, že se v čele strany objeví například senátor Jaroslav Kubera. Toto jméno jsem uváděl jako správnou volbu, protože ve volbách dosáhl ve svém regionu mimořádné výsledky na dnešní preference ODS. Tím prokázal, že by byl kvalitním lídrem. To se ovšem nestalo a ODS se tak dostala do stádia klinické smrti," řekl Tlustý v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

Neviditelný Petr Fiala

Nový předseda ODS, profesor Petr Fiala je podle Tlustého neviditelný. Zpochybňoval i jeho schopnost vyvést stranu z krize.

„ODS by v současné situaci potřebovala mít v čele nepřehlédnutelnou osobnost. Ministerstvo školství je velmi viditelným resortem. Když v jeho čele stál Petr Fiala, tak on sám vidět příliš nebyl. Proto se obávám, že jeho zvolením do čela strany neudělala ODS šťastný krok," míní Tlustý.

reklama

autor: dkr

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …