To bude Kalousek koukat: Přišla zpráva o podpoře EET mezi obyčejnými lidmi

01.12.2017 13:47

ODS a TOP 09 dlouhodobě kritizují zavedení elektronické evidence tržeb a slibují její zrušení. Průzkum společnosti STEM však ukazuje, že nadpoloviční většina voličů je s EET nejen smířená, ale dokonce její zavedení vítá.

To bude Kalousek koukat: Přišla zpráva o podpoře EET mezi obyčejnými lidmi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace za svobodu podnikání, proti EET a proti budování socialismu

1. prosince 2016 byla v restauracích povinně zavedena elektronická evidence tržeb. Řada restaurací a barů před zavedením EET raději ukončila provoz. Ti, kteří se rozhodli, že EET akceptují, si po roce fungování na systém většinou nestěžují. Přes 60 procent podnikatelů je dokonce přesvědčeno, že je EET ku prospěchu věci. Devětašedesát procent dotázaných má za to, že elektronická evidence pomohla zlepšit výběr daní.

„Téměř dvoutřetinová většina občanů (64 %) považuje zavedení elektronické evidence tržeb za pozitivní opatření. Po mírném poklesu v květnu letošního roku se uvedený podíl vrátil k hodnotě na počátku zavádění EET. Téměř třípětinová většina občanů (59 %) se domnívá, že EET přispívá ke zlepšení podnikatelského prostředí. Tento podíl postupně stále stoupá (zvláště zřejmé je to v kategorii jednoznačného přesvědčení – odpověď ‚určitě ano‘),“ hlásí STEM.

Jen čtvrtina dotázaných, přesněji řečeno 26 procent občanů, má za to, že EET vedla k likvidaci většího počtu podnikatelů. Ukazuje se také, že EET přestává občany zajímat. Systém berou jako běžnou součást života, nad kterou už se tolik nezamýšlejí. Jednapadesát procent dotázaných věří, že už o EET vědí všechno, co potřebují vědět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…