To by byla hrůza, peklo na zemi... Redaktor si dělá legraci z těch, kteří se bojí kritizovat EU

19.07.2018 8:00

Co by se stalo, kdyby skončil Schengen? Raději nechtějme vědět. Z chmurných předpovědí si ve svém komentáři na serveru televize Prima utahuje Tomáš Vyoral.

To by byla hrůza, peklo na zemi... Redaktor si dělá legraci z těch, kteří se bojí kritizovat EU
Foto: archív autora
Popisek: ilustrační foto

„Poslední dobou se nám tady rozmáhá takový nešvar. Lid vykazuje jistou neposlušnost, když se k EU staví stále kritičtěji, v souvislosti s migrační invazí pak čím dál více občanů volá po kontrole vnitřních hranic. Proto nastupuje úderka odborných usměrňovačů veřejného mínění: financemi, službičkami či pouze myšlenkami zaháčkovaní spříznění novináři. Ódy na radost v EU se příliš neujaly, tak začíná strašení nedozírnými důsledky konce schengenského prostoru,“ začíná svůj text Vyoral.

Anketa

Zaslouží si prezident Zeman plat 250 tisíc Kč měsíčně bez náhrad?

86%
14%
hlasovalo: 8569 lidí

Mnohdy slýcháváme, jak by odchod ze společného evropského prostoru znamenal naprostý ekonomický kolaps. Někdy je k tomu připojeno i varování, že by se mohly zhroutit i další části naší společnosti. „Smrtící fronty na hraničních přechodech, pokles HDP (který běžný člověk registruje asi podobně jako tajtrlíkování kavárníků na pražských náměstích), až po zřícení tuzemské ekonomiky a pokles zaměstnanosti kvůli hromadným ztrátám zaměstnání z důvodu obtížnějších přeshraničních přesunů, miliardové výdaje na ostrahu hranic, ztráta výnosů z turismu…,“ vyjmenovává Vyoral často zaznívající obavy a varování.

Co když jsou ovšem alarmistické předpovědi příliš mírné? „A nejsou ty scénáře až přespříliš optimistické, soudruzi? Já myslím, že případným rozpadem schengenského prostoru prakticky začne další doba ledová, případně se bude jednat o zásah srovnatelný se srážkou Země s meteoritem obdobné velikosti.  Pakliže bychom onen nepředstavitelný zásah vůbec přežili, vrátili bychom se do bezútěšné doby, jíž jsme bloumali a v níž jsme paběrkovali jako ve snách před vstupem do onoho všeobjímajícího, báječného a nezpochybnitelného projektu novodobých soudruhů,“ dělá si Vyoral legraci z horlivých zastánců všeho eurounijního.

Podle Vyorala bychom se rozpadem schengenského prostoru mohli vrátit rovnou do středověku, možná i do pravěku. Bude hrozit nedostatek všeho, včetně elektřiny a teplé vody. Ulice podle Vyorala v noci ovládnou chlípní násilní populisté a xenofobové a vůbec, dojde k hladomoru a celkové apokalypse.

Původní článek ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…