To, co Babišův Komárek řekl Tachecí, prý raději ani nezveřejnila

18.06.2014 10:32

Ostrou verzi zákona o registru smluv prosazuje poslanec hnutí ANO Martin Komárek. Uvedl to v rozhovoru pro středeční vydání MF Dnes s tím, že je ale připraven ještě o návrhu zákona diskutovat. Prozradil také to, jak se dívá na islám a vysvětlil, proč změnil názor na Andreje Babiše. Redaktorce Barboře Tachecí zarecitoval i jednu politicky nekorektní veršovánku.

To, co Babišův Komárek řekl Tachecí, prý raději ani nezveřejnila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za hnutí ANO Martin Komárek

V celostránkovém rozhovoru Komárek přiznal, že po vstupu do politiky dělal chyby, ale má pocit, že se učí relativně úspěšně. „Už před volbami jsem říkal, že si nevezmu nikdy žádný úkol, o kterém bych si myslel, že na něj nestačím,“ uvedl s tím, že právě z tohoto důvodu nikdy neusiloval o žádnou vládní funkci.

Komárek rovněž uvedl, že zřejmě na této nebo příští schůzi sněmovny bude na programu schvalování zákona o registru smluv. Osobně si myslí, že zveřejňování každé faktury starosty příliš nezatíží. „Ale kolegyně Berdychová, která je starostkou malé obce, si myslí, že ano. A její argument je pro mne relevantní, takže ho chci diskutovat,“ podotkl.

Islám je rizikový, protože není schopen se vzdát násilí

Tachecí se svého bývalého kolegy zeptala i na jeho názor na islám vzhledem k tomu, že prezident Miloš Zeman svými výroky na toto téma rozbouřil politickou scénu. Komárek uvedl, že jako věřící člověk zná dobře Bibli i Korán. „Tam i tam jsou výroky, které nabádají k totálnímu zlu, máme tam i příklady velké ušlechtilosti,“ poznamenal s tím, že islámu vyčítá, že se nedistancoval od lidí, kteří hlásají terorismus, genocidu, antisemitismus. Islám podle něj velmi poškozuje, že není schopen se vzdát násilí. „A islám jako náboženství, které neodmítá zlo a násilí, je rizikový,“ uvedl Komárek.

Na okraj článku Tachecí popsala atmosféru, ve které rozhovor vznikal - mimo jiné jí poslanec předvedl, jak se mají správně dělat dřepy. Redaktorka Komárkovi ale připomněla i to, že kdysi psal kritické komentáře na Babišovu adresu, a nyní je za jeho hnutí poslancem. Bývalý novinář na to reagoval tím, že názor na Babiše změnil poté, co se s ním osobně setkal.

To, že ani po opuštění novinářského řemesla Komárka neopustil tvůrčí duch, dokládá tím, že stále píše říkanky. Před redaktorkou odrecitoval dvě, ale jen jednu se rozhodla zveřejnit: „Kdy už dědku zkapeš – nezkapu, jsem papež.“ Poslanec k této veršovánce podotkl, že je dobrým katolíkem, jen se někdy neudrží. Druhou říkanku, která prý byla o „divokém chovateli kuřat, který obdržel vysoký úřad" ale Tachecí nezveřejnila. „Abych mu ještě nepohoršila," vysvětila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…