To, co děláme, je hrozně důležité, věří nová mladá blondýnka z neziskovky

22.05.2016 17:00

Andrea Michalcová vede už několik měsíců pobočku think-tanku Evropské hodnoty v Brně. Svou práci považuje za velmi důležitou a přínosnou. V době, kdy se tak snadno šíří ruské lži, je třeba Kremlu čelit.

To, co děláme, je hrozně důležité, věří nová mladá blondýnka z neziskovky
Foto: Iniciativa pro evropské hodnoty
Popisek: Iniciativa pro evropské hodnoty, logo.

„To co, děláme je hrozně důležité vzhledem k dění v dnešním světě, ať už je to nárůst populismu nebo posilování ruských dezinformačních tendencí,“ říká přesvědčeně Michalcová, vedoucí Evropských hodnot Brno. „Nejdůležitější činnost je podle mě vzdělávat a informovat. To je také mojí největší motivací – vědomí, že i díky mně se lidé dozvídají nové informace, které je třeba přimějí nad věcmi přemýšlet jinak,“ vysvětluje Michalcová s nadšením v rozhovoru pro muniMedia.cz.

Do týmu think-tanku Evropské hodnoty nastoupila vysokoškolská studentka v roce 2013. Je vidět, že svou práci bere s nadšením. V Brně dostává poměrně volnou ruku v pořádání vlastních akcí a oceňuje především to, že se může setkat se zajímavými osobnostmi a mluvit s nimi tváří v tvář. Některé debaty se konají jen pro členy think-tanku. Debatovali např. s bývalým eurokomisařem Štěpánem Fülem.

Své aktivity chce nezisková organizace rozšířit i do dalších měst v Česku. První v plánu je Olomouc. V plánu je také zavést určitou formu „kavárenských debat" s nějakou zajímavou osobností večer u piva na aktuální téma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…