To fakt ne! Covid: Z výstupu Babiše vyplynula věc, o které se mlčí

26.10.2020 10:02

Doba je zlá, ale tohle si nepřeji. Publicista Petr Dimun se pustil do premiéra Andreje Babiše (ANO). Nelíbí se mu, jak moc český stát občany špehuje.

To fakt ne! Covid: Z výstupu Babiše vyplynula věc, o které se mlčí
Foto: reprofoto: vysílání ČT24
Popisek: Andrej Babiš.

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) prohlásil, že se lidé moc pohybují venku a zdůraznil, že šíření koronaviru se zpomalí nejvíce, když se lidé nebudou potkávat. „Kde není kontakt, není přenos,“ hřímal do kamery.

Anketa

Babiš si stěžuje, že lidé dostatečně neomezili svůj pohyb a sociální kontakty. Myslíte, že vy osobně jste omezili pohyb a sociální kontakty dostatečně?

94%
6%
hlasovalo: 15047 lidí

Publicista Petr Dimun si v této souvislosti položil otázku, zda je správné, aby stát špehoval vlastní občany přes data od mobilních operátorů a kontroloval, jak moc se hýbou či nehýbou.

Ve svém tradičním nedělním hlášení uveřejnil Babiš graf, který ukazuje, jak moc se lidé pohybují. A vynadal jim.

„Chápu, doba je zlá, ale přeci jen bychom se měli ptát, zda je správně, že nás stát s operátory takhle šmíruje. Chápal bych to při akutní situaci, kdy je lokálně potřeba řešit kritickou situaci v místě a mít online přehled o tom, kolik lidí se kde právě nachází. Ale tohle je už krok na cestě k legalizaci čínských metod. A to já se přiznám, že nechci,“ zdůraznil Dimun na sociální síti Facebook.

Novinářka Eva Paseková v diskusi pod příspěvkem Petra Dimuna konstatovala, že jí vadí jiná věc. Vadí jí, že jí někdo neustále nadává, že nedodržuje opatření, i když se spolu s rodinou snaží dodržovat opravdu všechno a omezuje kontakty s dalšími lidmi na maximum. Jen když pak poslouchá premiéra, říká si s notným nádechem ironie, že opravdu umí motivovat své spoluobčana, aby opatření dodržovali.

„Mě teda štve ta neustálá buzerace s nedodržováním. My se opravdu solidně omezujeme a každý den musím poslouchat hudrování, jak jsme hrozní a neukáznění. Opravdu motivace to dodržovat dál,“ napsala.

Vy se moc pohybujete, zlobil se na lidi Babiš

Vy se moc pohybujete, zlobil se na lidi Babiš

Moc se pohybujete, vyčinil lidem Babiš

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…