To je ale fotka! Je na ní spokojený Miloš Zeman a...

10.11.2014 9:21

FOTO UVNITŘ Prezident Miloš Zeman se v uplynulém víkendu věnoval pestrým aktivitám. V sobotu v pražské O2 Areně zafandil českým tenistkám, které s Němkami bojovaly o další fedcupový titul, aby se následně přesunul na Moravu, kde si pochutnával na oblíbených zabijačkových pochoutkách ve společnosti svých někdejších ministrů.

To je ale fotka! Je na ní spokojený Miloš Zeman a...
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Pekingu

Na finále ženské týmové soutěže se do pražské O2 Areny přišla podívat kromě sportovních fanoušků i pestrá politická reprezentace. Na tribunách se během víkendového klání objevili zástupci opozice, jako je bývalý ministr vnitra za ODS Ivan Langer či současný šéf strany Petr Fiala, a zastoupena byla i vláda v osobě ministra školství Marcela Chládka (ČSSD).

Do lóže usedl první hrací den i prezident Miloš Zeman, kterému dělal společnost jeho tajemník Jaroslav Hlinovský či německý vicenkancléř Sigmar Gabriel, se kterým si česká hlava státu „neformálně pohovořila o politice".

V neděli již měl prezident jiný program, a tak českým teniskám, které porazily německé kolegyně a poosmé v české historii zvedly nad hlavu vítězný pohár, poblahopřál prostřednictvím sociální sítě Facebook.

„Říkal, že měl být původně v sobotu jen na můj zápas, ale chytlo ho to a rozhodl se zůstat, teď se omlouval, že tady nemohl být. Doufejme, že nás přijde podpořit příště,“ uvedla k tomu pro MF Dnes tahounka českého týmu Petra Kvitová.  

Důvodem, proč prezident chyběl druhý hrací den na tribuně vysočanské haly, byly zabijačkové hody pořádané bývalým ministrem zemědělství za ČSSD Janem Fenclem. Ten si na svůj Slovanský statek v moravském Hodoníně pozval kromě hlavy státu i kolegy ze sociálně demokratického vládního kabinetu z let 1998-2002, v jehož čele stál právě Miloš Zeman.  

Na zabijačkových pochoutkách si pochutnávali i další členové ČSSD, jako je hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek či Karel Březina. Přítomen byl rovněž místopředseda Senátu a senátor za Hodonín Zdeněk Škromach, který si z akce pořídil fotografickou památku, o kterou se podělil s uživateli Facebooku. Kromě sebe na ní zachytil Michala Haška či prezidenta Zemana, který v ruce drží cigaretu a vedle sebe má položeného panáka s čirou tekutinou.

Z Hodonína se dnes prezident přesune do Ostravy, kde zahájí třídenní turné po Moravskoslezském kraji. „Těším se zejména na debaty s občany. Je cenné hovořit s lidmi napřímo, ne jen prostřednictvím médií,“ uvádí k tomu hlava státu na svém facebookovém profilu.


Foto uveřejněné na Facebooku Zdeňka Škromacha

Setkání členů vlády Miloše Zemana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…