To je ale hrdina. Zaútočí na Karla Gotta, ale o ukrajinských neonacistech mlčí. Klausův poradce zúčtoval s expertem ODS

02.09.2017 14:08

Analytik Tomáš Haas se obul do europoslance Jana Zahradila (ODS) a rýpl si do politika, že coby zastánce „mírného pokroku v mezích zákona“ se Zahradil nevyjadřuje třeba k zásadním problémům na Ukrajině, ale má dost odvahy zaútočit na Karla Gotta.

To je ale hrdina. Zaútočí na Karla Gotta, ale o ukrajinských neonacistech mlčí. Klausův poradce zúčtoval s expertem ODS
Foto: MK
Popisek: Tomáš Haas

Tomáš Haas tvrdí, že ukrajinská ekonomika se hroutí a tamní neonacisté volají po konfliktu s Ruskem. Pokud na něj dojde, ovlivní to i Česko. A co na to europoslanec Jan Zahradil (ODS), kterého analytik označuje za člena „Strany mírného pokroku v mezích zákona“?

„Zatím mlčel, protože připravit si nějaké odvážné a zásadové stanovisko není věc lehká. Proto se omezil na sérii řídkých vystoupení, ve kterých nám sdělil, že naším budoucím partnerem v EU bude Velká Británie a že pokud snad ukrajinská vláda, kterou podporujeme, sáhne po silovém řešení krize, svůj postoj možná přehodnotíme (2014), ještě tentýž rok objevil, že ruská agresivní strategie je reakcí na dlouhodobou Obamovu politiku snižování vojenské přítomnosti v Evropě, a pochválil EU za zjevnou a logickou snahu zabránit prohloubení ozbrojeného konfliktu, který by mohl přerůst v širší válečný konflikt,“ napsal o Zahradilovi Haas.

Celý komentář naleznete zde

V roce 2015 Zahradil podle analytika pochválil Babiše za to, jak prohlubuje náš důležitý vztah s USA. Haas zkrátka tvrdí, že toho Zahradil mnoho nepředvedl. Obratem k tomu ironicky dodal, že letos se to konečně mění. Přišel útok na Karla Gotta.

„Ale dnes prolomil svou isolaci a zveřejnil své zásadové a odvážné stanovisko, na které čekal celý národ: Karel Gott je Gustáv Husák československého popu. Nesnášel ho jako koprovku, a zůstalo mu to,“ napsal Haas.

Vyjádření Jana Zahradila naleznete zde

Narážel na Zahradilovo prohlášení z konce srpna. Tehdy Zahradil uvedl, že by na Karla Gotta dneska nešel ani zadarmo, protože je dítkem narozeným v 60. letech minulého století a v 60. a 70. letech se Gott valil ze všech rádií, pročež má Zahradil Gotta plné zuby. I proto označil Gotta za Gustáva Husáka československého popu.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…