To je ale šikovný uprchlík. Naprosto jednoduše si „vydělal“ 21 700 eur

07.02.2017 10:30

S trochou nadsázky by se dalo konstatovat, že jedno má Česká republika a Německo společné. Obě dvě země „ojebávají“ přistěhovalci. V Česku je to, aspoň dle premiéra Bohuslava Sobotky, ministr financí Andrej Babiš, v Německu zase vykutálení migranti z Afriky a Blízkého východu. Jeden takový byl včera odsouzen do vězení za neuvěřitelnou... „ojebávku“.

To je ale šikovný uprchlík. Naprosto jednoduše si „vydělal“ 21 700 eur
Foto: Archiv TZ
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský navštívil uprchlický tábor na Sicílii

Již několik měsíců není žádným tajemstvím, že celá řada migrantů v Německu zneužívá tamější štědrý sociální systém. Úřady v mnoha spolkových zemích postupně odhalují, že migranti se nechávají zaregistrovat pod několika smýšlenými identitami a následně pobírají finanční podporu, o jejíž výši se může řadovým Němcům jenom zdát. Jedním z takových podvodníků byl i tuniský strůjce teroristického útoku v Berlíně.

Jenom v samotném Dolním Sasku zvláštní vyšetřovací komise odhalila na tři stovky podobných podvodů. Případ z Hannoveru opět potvrzuje, že v rámci celé země zdaleka nejde o ojedinělý případ. Pětadvacetiletý migrant ze Súdánu byl včera hannoverským soudem odsouzen k odnětí svobody ve výši jednoho roku a devíti měsíců podmíněně a musí také vykonat 200 hodin obecně prospěšných prací. Vyšetřovatelé mu prokázali, že při jednání s úřady vystupoval pod sedmi různými identitami.

Celý text v němčině najdete ZDE.

Jak píše deník Die Welt, celkově si tak mladý súdánský migrant přišel na 21 700 eur. Obviněný se v průběhu soudního procesu přiznal, že vystupoval pod sedmi identitami hned v několika různých městech severního Německa. Podle svého právníka chtěl získanými penězi podporovat své nemocné rodiče, kteří stále pobývají v Súdánu. Obžaloba původně požadovala nepodmíněný trest, soud dal nakonec za pravdu obhajobě.

Anketa

Bude Miloš Zeman znovu kandidovat?

97%
3%
hlasovalo: 4485 lidí

Obhájce súdánského migranta Christian Neumann tvrdil, že jeho mandant pouze využil mezery v systému. Až do loňského května totiž německé úřady při registraci nevyžadovaly po migrantech otisky prstů. Soud v Hannoveru má v nejbližších dnech řešit další tři případy obdobného zneužívání sociálních dávek. „Jednomu z obviněných se údajně podařilo podvodně vylákat z německých úřadů asi 60 000 eur,“ píše Welt.

Celková škoda se prozatím odhaduje v rámci celého Německa na několik milionů eur. Experti však odhadují, že další stovky případů zatím zůstávají neodhaleny a skutečná výše škody se tak může vyšplhat až na desítky milionů eur. Zůstává jen otázkou, jestli se ze včerejšího rozhodnutí hannoverského soudu nestane precedent. V takovém případě by se nemuseli další podvádějící migranti prakticky ničeho obávat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…