To je blbost! rozčílil se Kubera na Frekvenci 1 kvůli slovům Babiše

14.12.2014 18:35

Senátor Jaroslav Kubera (ODS) je fenomén. Opakovaně vyhrává volby v severočeských Teplicích, přestože je region považován za levicový. Senátor je za to rád a hodlá straně dál pomáhat. Své řekl jak k situaci ODS, tak o Andreji Babišovi či doktoru Bartákovi odsouzenému na sedmadvacet let za mřížemi. Došlo i na to, co senátora Kuberu rozpaluje do běla.

To je blbost! rozčílil se Kubera na Frekvenci 1 kvůli slovům Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Hostem nedělního Pressklubu Luboše Xavera Veselého na Frekvenci 1 byl senátor Jaroslav Kubera, který se znovu stal primátorem Teplic, podle vlastních slov prý naposled. „ODS není v dobré formě, to si nebudeme namlouvat, i když už se zvedá, a já jsem považoval za svoji povinnost ODS pomoct," podotkl hned v úvodu vysílání. Aby straně pomohl, je připraven kandidovat i v krajských volbách. Předseda Fiala bude mít nehynoucí zásluhu na tom, že pomáhá straně znovu na nohy.

ODS je hodně kritizovaná za vládu Petra Nečase, ale podle Kubery má každá mince dvě strany, za Nečase nebylo vše v pořádku, ale ne všechno také bylo strašné. „V Čechách se neodpouští ani prezidentům, ani premiérům, všichni končí špatně," podotkl k tomu.

Bém, Janoušek a doktor Barták

Značnou roli tu hraje veřejné mínění, jako v řadě jiných případů. Bývalý pražský primátor Pavel Bém například pro server ParlamentníListy.cz uvedl, že trest pro lobbistu Romana Janouška považuje za přehnaný. Kubera si sice netroufl pasovat se do role soudce, ale i jemu se zdá, že se s kauzou autonehody „svezly" i další Janouškovy příběhy, které ale soud řešit neměl.

„Mně to připomíná kauzu pana doktora Bartáka, který byl odsouzen na 27 let, veřejné mínění bylo jasně proti němu, protože byl usvědčen ze znásilňování, ale tento trest mi přijde přehnaný, doktor Barták je asi psychicky nemocný," prohlásil host.

Děsivé sociální inženýrství

Ve druhé polovině pořadu se vyjádřil také k situaci ve Vrběticích na Zlínsku. Tady měl zafungovat stát jako zásadní činitel a podle Kubery nezafungoval. U nás je to prý tak, že se politici míchají do věcí, do kterých by neměli, jako je otevírací doba v supermarketech, ale nestarají se o to, co by měli, jako je sklad ve Vrběticích, což je situace, která prý Kuberu rozpaluje do běla.

„Stát omezuje svobodu nakupujících a usiluje o sociální inženýrství, což není dobře." Tím prý rozhodně neříká, že mu je jedno, co se děje s prodavačkami v supermarketech. Tvrdí pouze tolik, že se o dodržování jejich práv mají přednostně starat příslušné odbory a ne stát. „Pachatelé dobra mají ale nekonečnou touhu konat další dobro. Nevím, kde se to v nich bere," podotýká Kubera.

Přišel také s poměrně revolučním nápadem. „Pan Babiš tvrdí, že by poslanci měli být placeni podle toho, kolik zákonů schválí, to je blbost. Já mám na to takovou teorii, poslanci by měli být placeni podle toho, kolik zákonů se jim podaří zrušit," radí.  

Na závěr se vyjádřil i ke kauze dvou českých dětí paní Michalákové v Norsku. „Sněmovna na tom strávila mládí, ale je k tomu potřeba říct, že když někdo žije v Norsku, musí respektovat tamní zákony. Ty zákony se mi nemusí líbit, můžu je považovat za divné, ale jsou to jejich zákony," uzavřel své vystoupení Kubera.

  • Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE.

reklama

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…