To je hnus: VIDEA, která natáčel muslimský vrah z Francie při činu

14.06.2016 15:02

Francouzský vrah policistů svůj hrůzný útok natáčel na video a živě ho přenášel skrze svůj profil na Facebooku. Video, na kterém je zachycena vražda francouzského policisty a jeho ženy, má dohromady 13 minut. Celé video se spolu s 15 fotografiemi objevilo na vrahově facebookovém profilu, dnes ráno bylo již správcem odstraněno, informuje britský deník Mirror.

To je hnus: VIDEA, která natáčel muslimský vrah z Francie při činu
Foto: archív Vaše Věc
Popisek: Hollande, Valls

Anketa

Kterého světového státníka byste nejraději nechali zmizet?

hlasovalo: 11501 lidí

Zmíněné záběry byly zveřejněny na stránkách Facebook Live, který jeho uživatelům umožňuje vysílat přímé přenosy. Podle neidentifikovaného policejního zdroje na videu útočník nahlas přemýšlí o tom, jak naloží s tříletým synem právě zavražděného páru.

Pro chlapce nakonec vše dobře dopadlo a jako jediný z rodiny přežil. Podle údajů poskytnutých členy zásahové jednotky RAID, která Abballu po několika hodinách krátce po půlnoci usmrtila, se dítěti nic nestalo, je zatím ovšem v naprostém šoku.

Facebooková zpráva, ve které se video objevilo, byla propojena s probíhajícím fotbalovým šampionátem ve Francii. Útočník zprávu komentoval slovy „mistrovství Evropy bude pohřebištěm“, uvádí britský Independent.

Útočník, který byl policií identifikován jako Larossi Abballa, v pondělí večer několikrát bodl nožem dvaačtyřicetiletého policejního důstojníka do břicha. Poté se zabarikádoval uvnitř jeho domu, okolo 60 kilometrů západně od Paříže, a vzal si jako rukojmí policistovu šestatřicetiletou ženu a tříletého syna.

Následně policejní komando, po neúspěšných pokusech o vyjednávání, vniklo do domu a násilník byl ihned zastřelen. Později objevili i policistovu ženu, která byla v té době následkem bodné rány již po smrti.

„Brutální teroristický čin byl včera spáchán ve městě Magnanville,“ prohlásil po útoku francouzský ministr vnitra Bernard Cazeneuve. Takový názor podpořil i samotný prezident Francie Francois Holland, který tyto dvě vraždy označil za „teroristický čin“ a doplnil, že riziko teroristických útoků je ve Francii velmi vysoké.

Hned v úterý francouzská policie prohledala Abballův dům a ostatní místa, kde se pohyboval, a zadržela dva muže kvůli výslechu.

Abballa byl již v roce 2013 odsouzen ke třem letům odnětí svobody za „kriminální spojení s cílem přípravy teroristických činů“, uvádí server Sky News. Navzdory rozsudku měl údajně ve vězení nakonec strávit jen několik měsíců.

Abballa velmi často používal sociální média k tomu, aby podněcoval k vraždám policistů, vězeňských zaměstnanců a novinářů, často je dokonce i jmenoval, uvádí Mirror. Podle deníku měl dokonce i udržovat spojení se členy skupiny, která posílala džihádisty bojovat do Afghánistánu.

Útočník své sympatie k Islámskému státu dával veřejně najevo, což měl podle médií potvrdit i během vyjednávání s policií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…