To je hrozné, to ani nedávejte na internet! Romeu vyděsilo toto VIDEO, kde se schvaluje vražda Roma

26.06.2017 12:14

Marian Dancso se na serveru Romea.cz pozastavil nad videem, které na kanálu YouTube sdílel Filip Grznár. Výstřední boxer a fitness trenér, jenž se rád chlubí tím, že v minulosti užíval tvrdé drogy. V nedávné minulosti na videu veřejně vyhrožoval šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi.

To je hrozné, to ani nedávejte na internet! Romeu vyděsilo toto VIDEO, kde se schvaluje vražda Roma
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Grznár se ve videu vyjádřil ke smrti mladého Roma z Chomutova, jenž zemřel poté, co najížděl do lidí. Jeden z obyvatel sídliště vzal zbraň a zastřelil ho. „Vzal legálně drženou devítku a zastřelil ho, dobrou věc udělal,“ chválí střelce Grznár. Dancso pak celé video označuje jako plné nenávisti, zastrašování. V závěru totiž Grznár vyhrožuje vyvražděním Romů v Chomutově, justici nazývá zkurvenou. Vadí mu totiž, že střelec by měl jít do vězení.

„Zarážející je fakt, že počet zhlédnutí tohoto videa za pouhé tři dny překročil hranici padesáti tisíc a i nadále dochází k jeho propagaci, čímž zcela jistě dochází k vědomému nabádání a podněcování k rasové nesnášenlivosti,“ uvedl Dancso. 

Anketa

Doporučujete ČSSD, aby podpořila v prezidentských volbách Zemana?

86%
14%
hlasovalo: 7964 lidí

Původní text ZDE

Po zhlédnutí videa se Dancsovi Filip Grznár jeví jako člověk, který vykazuje vyšší míru sociálně patologických jevů.

„Je nepříčetný, agresivní, podněcuje k rasové nesnášenlivosti, vyhrožuje a zastrašuje, čímž se stává hrozbou nejen pro lidi žijící v jeho okolí, ale všeobecně napříč republikou. Filip Grznár je dle mého názoru psychopatický deviant, který vědomě podněcuje k násilí a za své vědomé chování by měl nést následky. Nepatřím mezi lidi, kteří společnost rozdělují na majoritu či minoritu…, na malé či velké, na bílé a barevné, ale u Grznára použiju oblíbený termín mé blízké přítelkyně – divnočlověk!,“ uzavřel Dancso s tím, že na video by se měla zaměřit policie. 

Server Romea.cz dané video nesdílel. „My jsme se rozhodli, že odkaz do článku na toto video, které je podle nás trestným činem, nedáme. Nebudeme nenávist a výhrůžky šířit dál,“ poznamenal za redakci Zdeněk Ryšavý. Zároveň dodal, že videem se již podle všeho skutečně zabývá policie. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…