To je legrace: Zeman navrhl zavřít ekologisty do rezervace. S takovýmito podmínkami

29.05.2017 12:00

Prezident Miloš Zeman dnes zahájil svoji cestu po Jihomoravském kraji. Jako první se setkal s vedením kraje, zastupiteli i starosty obcí. Pogratuloval novému vedení kraje i opozici. „Jsem rád, že se povedlo sestavit stabilní koalici,“ řekl a poděkoval i těm, kteří učinili osobní oběť, aby koalice mohla vzniknout.

To je legrace: Zeman navrhl zavřít ekologisty do rezervace. S takovýmito podmínkami
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

První dotazy směřovaly k dopravní infrastruktuře v kraji. „Když jsem byl premiérem, mohl jsem pro výstavbu dopravní infrastruktury udělat více než jako prezident. Nyní jsou dvě řešení tohoto problému. Buď rozšíření kompetencí prezidenta nebo stát se znovu premiérem,“ odpověděl s vtipem Zeman.

I když je prezident podporovatelem financí do sportu i kultury sdělil : „Ale je nutné hledět na to, aby byla podpora vynakládána efektivně. Profesionální sport by si na sebe měl vydělat sám, jsem hlavně pro podporu mládežnického sportu,“ sdělil Zeman a vzpomněl i na současnou kauzu ohledně ovlivňování přidělování dotací. Zeman se svěřil také s tím, že jej trápí mrtvá kultura, což jsou chátrající památky. 

„Nemám nic proti podpoře tzv. živé kultury. Ale někdy se mi zdá, že podporujeme avantgardní scény. Naproti tomu nechat dílo našich předků, nějaký architektonický klenot, spadnout na hlavu, je podle mého názoru chyba. Doporučoval bych zvýšit objem prostředků na kulturu. Velmi dobře se to dá spojit s cestovním ruchem,“ řekl Zeman. „Vím, že umělci mě budou po těchto slovech milovat ještě víc než v současnosti,“ dodal.

Zákon o rozpočtovém určení daní vetovat Zeman rozhodně nebude. „Kraje i obce hospodaří většinou s rozpočtovým přebytkem. A máme přidávat tomu, kdo se o sebe umí postarat, a ubírat tomu, kdo to neumí. Jestliže se část peněžních prostředků dostane do rukou těch, kdo umí hospodařit, je to jenom dobře,“ vyjádřil se k tomu Zeman.

Anketa

Kam má Česko směřovat v rámci EU?

hlasovalo: 15829 lidí

Další dotaz směřoval na ekologické aktivisty, kteří leckdy přitěžují rozvoji infrastruktury. „Mluvíte-li o zelených aktivistech, měl bych poněkud radikálnější řešení. Vytvořme rezervaci, která bude tvořena opravdovou divočinou, bez elektřiny, bez kanalizace, bez vodovodu. Kdo si bude chtít zatopit, bude si muset pokácet strom. A pořádejme do této rezervace exkurze, abychom zjistili, jak se chovají lidé, kteří dokázali zde v Brně, jmenovalo se to Ekologický právní servis, znepříjemňovat ostatním lidem normální život,“ sdělil Zeman.

Závěrem pak Zeman převzal z rukou jihomoravského hejtmana Bohumila Šimka dary, stejně jako on předal dary jemu. Opětovně byly z lánské obory. „Je trošku perverzní věnovat hejtmanovi Jihomoravského kraje slivovici, ale berte to jako aperitiv,“ řekl Zeman. Neopomněl se také podepsat do pamětní knihy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…