To je lež, Bakalovi novináři. Ovčáček si srovnal účty za „rozzuřený dav, který vítal Zemana“

14.11.2017 10:38

Před novináře dnes předstoupil hradní mluvčí Jiří Ovčáček na své pravidelné tiskové konferenci.

To je lež, Bakalovi novináři. Ovčáček si srovnal účty za „rozzuřený dav, který vítal Zemana“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Úvodem tiskové konference se Ovčáček vyjádřil k návštěvě prezidenta Zemana v Rusku, která se uskuteční v průběhu příštího týdne. „Tato návštěva se těší mimořádnému zájmu českých podnikatelů. V pondělí 20. listopadu prezident přiletí do Soči, kde druhý den bude zahájen oficiální program,“ dodal Ovčáček s tím, že Zeman se v Rusku setká také s národními delegacemi či s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Chybět nebude ani setkání s premiérem Dmitrijem Medveděvem či někdejším vůdcem SSSR Michailem Gorbačovem.

Anketa

Co říkáte na to, že ČSSD vyloučila Jakuba Patočku?

hlasovalo: 6691 lidí

Podle Ovčáčka nejde o poslední zahraniční návštěvu – v prosinci ještě Zeman navštíví Slovensko.

Ovčáček pak také shrnul dle svých slov úspěšné setkání Zemana s občany v Olomouckém kraji. „Plně se projevilo zapojení médií do antizemanovské kampaně. Považuji za poctivé uvést zcela konkrétní příklady: bronzovou příčku získává veřejnoprávní ČT, která neodvysílala živě tiskovou konferenci pana prezidenta. Stříbrnou příčku obsadil zpravodajský server Lidovky.cz, který fotografii hlasujících občanů proti referendu označil jako ‚protestující obyvatelé Lipníka nad Bečvou‘. První místo obsadilo nepřekvapivě Bakalovo Aktuálně.cz. Ten uvedl, že pana prezidenta uvítal rozhořčený dav. To je lež jako věž. V Lipníku přišlo na setkání asi 1000 občanů,“ zmínil Ovčáček.

Následovat bude návštěva Zemana v Jihomoravském kraji na konci měsíce listopadu. 

Jeden z dotazů přítomných novinářů směřoval k domácí politické scéně a vyjednávání o vládě. „Pan prezident není tím, kdo ustavuje Poslaneckou sněmovnu a její orgány. To je plně věc parlamentních politických stran,“ podotkl k ustavení Sněmovny Ovčáček. „Pokud jde o sestavování vlády... Nejprve se musí ustavit Sněmovna. Pokud k tomuto kroku dojde, tak jmenuje pan prezident pana Babiše premiérem. Následovat bude seznámení s jednotlivými členy vlády,“ sdělil Ovčáček.

A co 17. listopad? „Pan prezident věnuje tomuto dni tichou vzpomínku; jako aktivní účastník těchto událostí,“ sdělil Ovčáček s tím, že prezident se nebude zapojovat v tento den do žádné kampaně. 

Další dotaz směřoval k disidentu Tomáši Hradílkovi, který drží hladovku na protest proti kandidatuře Miloše Zemana v nadcházejících prezidentských volbách. „Pan prezident dal prostor panu Hradílkovi v Lipníku nad Bečvou, aby vyjádřil svůj názor. Lidé pana Hradílka vypískali. To je, myslím si, jednoznačná odpověď,“ zmínil Ovčáček. Pokud jde o zákrok policie v Lipníku nad Bečvou, jde podle něj o jasné porušení zákona o právu shromažďovacím ze strany zvukaře, který pustil při zahájení setkání s Milošem Zemanem Modlitbu pro Martu. „Tento zákon podepsal Václav Havel,“ prozradil Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…