To je mela. Důvod: Smazané výroky Radima Jančury mají značné dopady, zapojil se Babiš a mocné struktury

22.06.2016 8:36

Podnikatel Radim Jančura poskytl včera rozhovor serveru Aktuálně.cz. Objevil se na webu, následně však zmizel, aby se znovu objevil upravený. Chyběly však pasáže týkající se bývalého šéfa ČEZu Martina Romana. Co na to říká samotný Jančura? To nyní píše konkurenční server Lidovky.cz.

To je mela. Důvod: Smazané výroky Radima Jančury mají značné dopady, zapojil se Babiš a mocné struktury
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Jančura, majitel Student Agency

Anketa

Měli by se otázky úrovně fotbalu a hokeje v České republice zhostit politici?

hlasovalo: 1859 lidí

„Myslím, že je to něco podivného,“ řekl Jančura ke změně rozhovoru serveru Lidovky.cz. O tom, že jeho ostrý výpad na adresu Martina Romana v souvislosti s policejní reformou, za níž by podle Jančury měl stát, nebude zveřejněn, rozhodlo vedení vydavatelství Economia, pod nějž Aktuálně.cz spadá. Chyběla také pasáž týkající se agentury Bison & Rose. 

„Ten důvod byl, že jsem tam zmínil pana Martina Romana ve spojitosti se Škodou Plzeň a pak agenturu Bison & Rose, která podle mě byla jednak za stažením toho rozhovoru a jednak je za kampaní ministra vnitra Milana Chovance proti mně v mediálním prostoru sociálních sítí,“ uvedl údajné důvody stažení rozhovoru Jančura. On sám o stažení rozhovoru nevěděl, napsali mu to až lidé.

„Začal jsem se o to zajímat a zjistili jsme, že to bylo staženo, takže jsem je musel znovu ukecat, aby tam pro ně problematické věci odstranili. Myslím, že je to něco podivného. Já jen vím, že Bison & Rose pracuje pro sociální demokracii jako dvorní PR agentura, má asi vliv i na Českou televizi. Když prasklo, že jsme dali do našich autobusů plakáty proti panu Chovancovi, tak mě překvapilo chování České televize, která ve zpravodajství, kde o tom informovala, zveřejnila můj mobil. Což mi nevadí fakticky, protože můj mobil je veřejný, ale u média jako Česká televize se mi zdála podivná ta nevyváženost,“ podotkl Jančura. 

Původní text ZDE.

Poté, co se Jančura spojil s ředitelem divize vydavatelství Economia Vladimírem Piskáčkem, tak se oba muži domluvili, co se odstraní a vyvěsilo se to znovu. Za svými slovy, která řekl, si stojí. Martin Roman je podle něj takový muž, jehož jméno se nesmí vyslovovat. 

„V případě Škody Transportation šlo o velké věci sociální demokracie, vždycky za ní vidím Škodu Transportation. Tu vidím i za panem Chovancem, který k ní má blízko. Škoda Transportation byla ovládaná a podle mě je stále ovládaná panem Martinem Romanem, který má pořád velký vliv na českou politiku. Myslím, že může mít i v té policejní reformě právě Martin Roman svou odpovědnost. Ale to je spekulace,“ podotkl Jančura pro server, který spadá do portfolia vlastnictví ministra financí Andreje Babiše (ANO). Jeho v minulosti podporoval v kampani, nyní pro změnu stojí na straně odstoupivšího Roberta Šlachty z čela ÚOOZ, stejně jako právě Babiš. 

Ten celou kauzu okomentoval i dnes na svém twitterovém profilu. „Mám dojem, že pohádka o nezávislé Economii dneska skončila. Ovládají ji lobbisti z Bison & Rose. A samozřejmě Radek Pokorný,“ zmínil i Sobotkova přítele a advokáta, který mimo jiné figuruje v případu Škoda Transportation. „Tak my to zase pošleme právníkovi, aby připravil žalobu. Určitě máte důkazy," odpověděla s úsměvem agentura Bison & Rose.

„Snad nám slavný investigativní blogísek zvaný Hlídací pes sežene ňáký to tajně pořízené audio z Economie, když se tam radili, jak se vykostí rozhovor s Jančurou, aby se pan Martin Roman nezlobil a nemusel do Karlína posílat pana Miloše Růžičku, kterej byl určitě zaneprázdněn na ministerstvu pana Milana Chovance,“ ironicky k celé věci poznamenal také šéfredaktor dalšího Babišova média, MF Dnes, Jaroslav Plesl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …