To je nápad! Dáme ženám slevu na taxi, aby je pořád někdo neznásilňoval, vymysleli v Itálii

19.09.2017 13:44

V Římě byla v jednom z místních parků přepadena, svázána a znásilněna německá občanka. Informuje o tom server The Local. Římská starostka Virginia Raggi z Hnutí pěti hvězd představila některá opatření pro zajištění lepší bezpečnosti žen ve městě.

To je nápad! Dáme ženám slevu na taxi, aby je pořád někdo neznásilňoval, vymysleli v Itálii
Foto: Archiv
Popisek: Italská vlajka

S odvoláním na informace agentury Ansa server The Local píše, že na začátku týdne byla v římském  parku Villa Borghese severně od centra města znásilněna sedmapadesátiletá žena. Někdo ji přepadl, svázal a znásilnil. O nějaký čas později ženu v parku našel taxikář, ženu rozvázal a zavolal policii.  

Případem z parku, bohužel, pokračuje série znásilnění, k nimž v Itálii došlo v posledních týdnech. Stačí si vzpomenout na hrůzný případ polských turistů v letovisku Rimini. Mladý muž byl zbit na pláži a jeho lepší polovička byla opakovaně znásilněna. Migranty.

Anketa

Ředitelka Kohoutová se nemusí omlouvat ,,hidžábnici". Souhlasíte s rozhodnutím soudu?

hlasovalo: 15705 lidí

Celý článek v angličtině naleznete zde. 

Starostka Říma Virginia Raggi zdůraznila, že tento případ musí být řádně prošetřen a viník či viníci potrestáni. K větší bezpečnosti ve městě přispívá i čtyři tisíce kamer. Starostka chce jejich počet ještě navýšit. Virginia Raggi vyčlenila půl milionu eur na instalaci dalších kamer a na přijetí dalších bezpečnostních opatření.

Jedno z bezpečnostních opatření již zavedeno bylo. Taxikáři si v noci účtují nižší jízdné – tzv. růžový tarif. Ten má ženy motivovat k tomu, aby po setmění využily služeb taxikářů a nechodily v noci přes potenciálně nebezpečná místa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…