To je něco: Eliška Hašková-Coolidge se výrazně zastala Miloše Zemana

19.06.2017 8:45

Odbornice na etiketu Eliška Hašková-Coolidge se v rozhovoru pro server Info.cz zastala prezidenta Miloše Zemana. Podle ní sice některé excesy měl, ale slouží státu.

To je něco: Eliška Hašková-Coolidge se výrazně zastala Miloše Zemana
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Eliška Hašková-Coolidge

Žena, která sloužila jako asistentka pěti americkým prezidentům, také uvedla, že nový americký prezident Donald Trump Spojené státy vzbudil. „Myslím si, že Trump byl zvolen lidmi, kteří cítili, že se do americké vlády plíživě dostala nepoctivost. A já si myslím, že toto musí skončit,“ sdělila Hašková. „Jsem velice zneklidněná z toho, jaké neporozumění nyní v USA panuje,“ dodala. Trumpovi by se nyní měl dát prostor. „Nechte ho, proboha, dělat to, za co ho lidé zvolili,“ řekla. Rozhodně odmítla, že by Trump byl rasistou. 

Své řekla například ke stavbě zdi mezi USA a Mexikem. „Dělá to pro dobro Ameriky. Aby sem nechodili lidé, kteří zde chtějí dělat škodu a zmatek. Není to žádné nasazení proti národnosti. Nemá v sobě žádnou zášť,“ uvedla jasně.

Video najdete ZDE.

Anketa

Kam Zaorálek ve volbách vytáhne ČSSD?

4%
2%
10%
51%
33%
hlasovalo: 9744 lidí

„Nechápu, jak člověk může být ve státní službě a přitom myslet na svůj prospěch. To nikdy za žádného prezidenta, kterého jsem zažila, neexistovalo. Dostalo se to tam plíživě,“ zkritizovala pak Hašková minulé americké prezidenty. Svým kritickým názorem k Baracku Obamovi se dlouhodobě netají, říká o něm mimo jiné, že je slaboch. 

Hašková-Coolidge pak na otázku moderátora, zda by byl Trump dobrým českým prezidentem, podotkla, že neví, proč by ne. „Podívejte se na našeho prezidenta, který byl také zvolen našimi lidmi. Mnoho českých občanů mu věří dodnes. Je to inteligentní člověk, který projevil, že člun na Vysočině mu stačí a že nepotřebuje zbohatnout. Chce sloužit státu,“ sdělila.

„Ráda vidím hlavu státu, která má nějaký morální základ a i když nějakým sprostým slovem nebo chováním se zrovna neprojeví, tak to je velice rozlišné od morálního základu, který ho vede k tomu, aby pro ten stát něco udělal,“ řekla Hašková s tím, že ona sama je však středopravicový volič.

Zeman je pak podle jejích slov do jisté míry českým Trumpem. „Je podobný v tom, že má odvahu. Nebojí se říct, co si myslí. Má odvahu jít proti proudu,“ zmínila.

*  *  *

„Nějaké excesy měl, ale slouží státu,“ chválí Eliška Hašková-Coolidge prezidenta Miloše Zemana. Žena, která dělala asistentku pěti americkým prezidentům, českou hlavu státu přirovnává k Donaldu Trumpovi. V rozhovoru s Pavlem Štruncem vyzdvihuje například Zemanovu skromnost. Podle ní ji dobře ilustrují třeba jeho výlety na nafukovacím člunu na Vysočině. Hašková-Coolidge se v rozhovoru vyjadřuje také k aktuálním Trumpovým kauzám a vzpomíná na své účinkování v Bílém domě. Jak se za posledních dvacet let změnili američtí prezidenti? Proč fandí Trumpovi? A manipulují americkou veřejností média? Podívejte se na celý rozhovor. Všechna videa z rubriky Štrunc! můžete vidět ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…