To je potupa: ODSáci se prý přestěhují do "krcálku"

30.10.2013 8:47

Nové rozložení politických sil ve sněmovně se odrazí i v tom, v jakých místech budou jednotlivé politické kluby zasedat. ODS, jejíž poslanecký klub se po víkendových volbách výrazně zmenšil, bude muset některé prostory uvolnit. Informovaly o tom Hospodářské noviny.

To je potupa: ODSáci se prý přestěhují do "krcálku"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování v poslanecké sněmovně

„Místnost v prvním patře paláce Smiřických, kde tradičně zasedal poslanecký klub ODS, patří k největším v celé sněmovně. Jednat v ní mohlo až osmdesát poslanců. Po víkendových volbách však prořídlí občanští demokraté počítají s tím, že tyto prostory uvolní. A po sedmnácti letech se nastěhují nejspíš do míst, která pamatují spíše menší strany typu zelených či Unie svobody,“ píše list.

V této souvislosti cituje poslance ODS Marka Bendu: „Věřím, že v tom nebude příliš velká symbolika a nakonec jako Unie svobody sami nedopadneme.“

Podle novin zasedačku a kanceláře, v nichž dosud jednali poslanci občanských demokratů, nejspíše ovládne ANO. V této souvislosti Hospodářské noviny citují poslance a bývalého novináře Martina Komárka, který předpokládá, že v těchto prostorách Babišovo hnutí zůstane i po dalších volbách, v nichž prý ANO získá 36 % hlasů.

Do větších prostor se chystají i komunisté, kteří mají o sedm poslanců více než po volbách v roce 2010.

TOP 09 chce ve svých stávajících kancelářích zůstat. „Předpokládám, že zůstaneme ve svých současných prostorách. Na rozdíl od ODS jsme neutrpěli takovou ztrátu, abychom se museli stěhovat do zcela nových kanceláří,“ cituje list tajemníka poslaneckého klubu TOP 09 Radka Lojdu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…